За живота си с песента Камелия Тодорова разказва в музикалния спектакъл „Моят глас“

За живота си с песента Камелия Тодорова разказва в музикалния спектакъл „Моят глас“

Премиерата е на 22 ноември от 19 ч. в театър „Азарян“

С емблематичните песни на Камелия Тодорова, с нейните разкази за музиката и истории от живота ще се запознаем в музикалния ѝ спектакъл „Моят глас“. Премиерата е на 22 ноември от 19 ч. в театър „Азарян“ на НДК. „Ще си направим разходка из моята биография. Случките ще се проследят според текста на съответната песен.“ – разкри Кеми в нашето студио. Тя сподели за дилема – дали да акцентира върху това как работи или върху личните истории. „Вчера спонтанно на репетицията започнах да разказвам на музикантите случки от моето детство. Те се смяха колко буйно дете съм била. Имам начертан сценарий, всичко е написано, но ще има и много импровизации. Смятам да включа и самата публика и да отговоря на някои техни въпроси.“ – добави Камелия Тодорова.

С една история за любовта си към сцената от детските години тя запозна нашите слушатели: „Сцената винаги ме е привличала заради общуването с публиката. Този контакт не е лесен за постигане, но това ми е вродено, имам инстинкт към него. За първи път го усетих на концерт на Жилбер Беко в зала „Универсиада“. С баща ми се бяхме хванали на бас, че ще изляза да пея с него L'important c'est la rose. Тогава бях на 13 години, у дома се говореше на френски. Знаех репертоара на Жилбер Беко, на Едит Пиаф, на цялото поколение изпълнители от 60-те. За концерта си облякох червена пола с бяла блуза и купих червена роза. Когато Жилбер Беко запя L'important c'est la rose, станах от десетия ред, осветителят хвана розата със следача, застанах пред сцената, той седна до мен и аз припявах с него. Тогава в съзнанието ми се отпечата усещането за аудитория и как стоя пред нея. Направи ми впечатление, че въобще не се смутих. Като много малка пеех в хор, явявахме се на конкурси, в детската градина танцувах балет и участвах в представления. Обичах да съм пред публика. Може би всичко е било подсъзнателно, но смятам, че е съдба, то е предопределено. Господ е бил с мен през цялото време, давал ми е светлина.“

Режисьор на визуалните ефекти на спектакъла е Васил Къркеланов, сценографията е на Мариета Ценова, а Камелия Тодорова ще пее с пианиста Юлиан Янев – автор на аранжиментите и лидер на квартета, Щерион Пилидов – китара, Радослав Славчев – бас, Борислав Петров – ударни. Беквокалисти са Елена Сиракова, Катя Кръстева, Христина Нейкова и Мартин Костадинов, който ще бъде и специален гост за един дует. Кеми пожела съдържанието на спектакъла да остане изненада, но все пак разкри някои елементи: „Ще има рецитация на текстове на мои песни, както и на стихове на любим поет, ще има изненада във връзка с филмите, които съм правила. Ще има по малко от всичко, което съм изпяла. Ще има изненади, които са неочаквани и много ми се иска да останат такива за публиката. Ще бъде много разнообразно и много приятно.“ – обеща ни тя.

„Моят глас“ е трети музикален спектакъл на Камелия Тодорова след „Докосване“ от 1997 г. с песни от едноименния албум, както и от „Настроение“, и „Сбъднат грях“ в театър „София“ през сезон 2007 – 2008 г.

Фотограф на проекта е Теодор Ангелов. Билетите за събитието са в продажба в Билетния център на НДК и на www.tickets.ndk.bg. Спектакълът „Моят глас“ се реализира с подкрепата на Столична община и Министерство на културата.

  • Интервю с Камелия Тодорова можете да чуете в плейъра под основната снимка.

И още...

Историята на „Прошепнати мечти“: любовта създава шедьоври

Ключови думи:
@