Грегъри Портър се завръща за концерт в Античния театър на 24 юли
Снимка: Erik Umphery

Грегъри Портър се завръща за концерт в Античния театър на 24 юли

За втори път джаз и соул легендата излиза на тази сцена в Пловдив

Един от най-продаваните звукозаписни артисти в света и двукратен носител на „Грами“ се завръща в България. След труимфалното му представяне през юли 2022 г. в напълно разпродадения Античен театър сега Грегъри Портър отново избира това емблематично място за концерт на 24 юли.

Джаз и соул легендата, отбелязвайки десетилетие на световен успех, включва и България в турнето си.  Като част от него Портър ще представи някои от най-големите си хитове, както и  песни от албума си Still Rising. Това е изящна селекция от музикални изкушения, включваща нови песни, някои от са сред най-обичаните на Портър, но също и спиращи дъха кавъри и дуети с Paloma Faith, Moby, Jamie Cullum, Jeff Goldblum и много други.

Грегъри Портър издава колекцията Still Rising - Jazz FM

Снимка: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

За него Портър казва: „Това е моята музика досега, но не е Greatest Hits. Те често идват в края на нечия кариера, а и аз все още се чувствам млад и уверен в своята. Имам още много какво да кажа… Заглавието на албума е отглас от предходния All Rise, защото очевидно повтарям нещо в моята музика – оптимизма си за живота и любовта. Това е една незавършена история за мен, както в музикален, така и в личен план. И все още се уча как да го правя. Все още раста.”

Грегъри Портър в All Rise – автентичен и въздействащ издълбоко - Jazz FM

Грегъри Портър е най-успешният джаз вокалист в света и един от най-продаваните звукозаписни артисти. Отличен е с три платинени и девет златни албума. Носител е на две награди „Грами“ през 2014 г. и 2016 г. за най-добър джаз вокален албум. Има близо 340 000 последователи в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. „Гласът ми е дар от Бога и искам да го споделя с хората”, казва той.

Той изнася концерти в разпродадени зали в света - Royal Albert Hall, Olympia, и си колаборира с музиканти като Стиви Уондър, Moby, Disclosure, Сам Смит и Джеф Голдблум. Негови вдъхновители са изпълнители като Нат Кинг Кол, Джо Уилямс, Дони Хатауей, които дават отражение върху стила му, с лекота преливащ между джаз, соул, ритъм енд блус и госпел. С последните си албуми Грегъри Портър е безпорно признат за изпълнителя, който донася съвременния джаз до масовата публика.

Грегъри Портър с кулинарно шоу от 12 май - Jazz FM

Музикантът е обичан гост в множество ТВ предавания. А преди две години издаде The Porter House with Gregory Porter - готварска серия, в която певецът споделя рецепти, вдъхновени от местната общност, кулинарни преживявания по време на турне и собствените си семейни готварски традиции. А в подкаста му The Hang му гостуват редица знаменитости.

Билети на концерта на Грегъри Портър на Античния театър в Пловдив на 24 юли се продават в системата на Eventim.

Ключови думи: