Frantik Zen на Арнау Гарофе за първи път на живо, след като бе записан в албум – днес в „Остров на музиката“ на Лятната естрада в Борисова градина

Frantik Zen на Арнау Гарофе за първи път на живо, след като бе записан в албум – днес в „Остров на музиката“ на Лятната естрада в Борисова градина

Концертът е от 19:30 ч. при вход свободен

Неистовото спокойствие на проекта Frantik Zen на Арнау Гарофе ще ни обземе в третия концерт от цикъла „Остров на музиката“ днес от 19:30 ч. на Лятната естрада в Борисова градина. Фестивалът при свободен вход се организира от Общински културен институт Дом на културата „Средец“ и е част от Лятната културна програма на Столична община, през тази година се провежда със съдействието на Министерството на културата, а Jazz FM е медиен партньор.

Това е първото изпълнение на Frantik Zen, след като преди няколко месеца проектът бе записан в албум. Арнау Гарофе дойде в студиото ни с думи на удовлетворение от крайния резултат. „Първоначално исках да споделя с хората звуците в главата си във формата на ноти. Не очаквах, че толкова години, след като замислих проекта, ще стане нещо толкова лично. И става все по-лично, защото продуктът е почти готов и ме вдъхновява. Той е специален момент в моя живот. За първи път издавам нещо свое. Не звучи скромно – но се гордея с него.“ – споделя Арнау Гарофе.

Арнау Гарофе ни води в свят на неистово спокойствие със записите на дебютен албум Frantik Zen - Jazz FM

Докато присъствах на записите на албума, видях вълнението на всички участници, което издаваше усещането им за ценност на проекта. Със своето чувство Арнау Гарофе бе успял да увлече в музиката си Стив Хамилтън, Александър Логозаров, Радослав Славчев – Riverman и Васил Вутев. Те му се доверяват и се откриват в неговата музика. „Не само, че са между най-добрите музиканти у нас, но и много харесват моите композиции. Това си личи при тяхното свирене – те дават много от себе си.“ – отбелязва той. И акцентира върху взамиодействието – музикалната идея е негова, но обликът на произведението се формира в музикално разбирателство между всички. „Те хванаха идеята и душата на всяка пиеса. Аз съм впечатлен от нивото на свирене и на импровизация.“ – щастлив е Арнау Гарофе.

Разговора придружаваме с първото излъчване в ефир на запис от албума – пиесата Moss („Мъх“). От нея идва и целия албум, защото това е първата творба, която Арнау Гарофе създава с новия си подход като автор. А заглавието идва от зеления цвят, който е в съзнанието му, докато пише пиесата.

Ключови думи: