Единение на звук и образ на премиерите на Phantasmagoria Vol. 2 на Kan Wakan и на аудио-визуалния танцов пърформанс Comfort Zone? от Полина Герасимова
Снимка: Студио Poliforma

Единение на звук и образ на премиерите на Phantasmagoria Vol. 2 на Kan Wakan и на аудио-визуалния танцов пърформанс Comfort Zone? от Полина Герасимова

Събитието е довечера при вход свободен от 21 ч. и от 22 ч. в Sofia Live Club

Ще чуем и видим музиката от албума Phantasmagoria Vol. 2 на проекта на Георги Линев Kan Wakan на специалното събитие за премиерата му довечера в Sofia Live Club. Песните ще имат образ в издадените до момента видеоклипове, в премиерно видео, създадено от Полина Герасимова и в нейна визуална инсталация с център – триметров куб. Слушането на албума ще започне и ще завърши с аудио-визуалния танцов пърформанс от Полина Герасимова Comfort Zone?. Първото представяне ще е от 21 ч., а от 22 ч. преживяването ще се повтори. Входът е свободен. Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

Снимка: Студио Poliforma

Полина Герасимова е един от най-открояващите се визуални артисти. Името й често чуваме в контекста на музикални проекти. „Образите се появяват чрез вдъхновението и провокоацията. Ако музиката разчовърка нещо в съзнанието ти, има визия. Много е трудно да правиш визуализация на музика, която не харесваш, и, слава Богу, това не ми се е случвало. В България има изключително много талантливи артисти, чиято музика много харесвам. Когато ме поканят да работя с тях, винаги съм щастлива, че мога да разкажа още една история, малко по-различна от тази, която се случва в музиката.“ – казва в студиото ни Полина Герасимова.

Снимка: Студио Poliforma


С Деси Андонова в Eight

Един от любимите й творци е Георги Линев и тя отдавна работи с него. Подходът му към музиката е благодатен за визуалния артист. „Неговите козмпозиции са много кинематографични. Там няма нужда да търся вдъхновение. Слушайки песните, моментално ми изскачат картини в главата.“ – казва тя. В музиката на Kan Wakan има дълбочини, които достигат до нас в единението на всички пластове. „Той използва много звуци, които мога да визуализирам. Затова се спрях на негова творба, когато правих мапинга за „Скритите букви“.“ – посочва Полина Герасимова.

Снимка: Студио Poliforma

Това е и причината визуализациите й към песните на Kan Wakan да нямат нужда от допълнителен саунд дизайн. „Много харесвам спокойствието в неговата музика, много харесвам избора му на вокали, които са много различни. Сайго и Джесика са с уникални гласове. Имам щастието да ги познавам и двамата. Колаборацията им е много сполучлива комбинация.“ – описва тя пореден елемент на връзка с музиката на Георги Линев. Преди четири години двамата реализират сходен музикално-визуален проект – Still Feather. Сега в нейния пърформанс Comfort Zone? се срещат Зоната на комфорт и Приключенския дух. Творбата е с музика на Kan Wakan, изпълнител е Дори Валентинова, а текста в основата можете да откриете тук.

Снимка: Студио Poliforma


Кадър от Still Feather

На събитието тази вечер премиерно ще бъде показано създадено от Полина Герасимова видео. Нейните визуални творби ще са част от музикалното преживяване чрез триметров огледален куб. „Публиката ще може да влиза в него. Това е infinity room – инсталация, която събира много хора по света в музеите за съвременно изкуство.“ – описва предстоящото Поли Герасимова

Интервюто с нея можете да чуете в плейъра под основната снимка, а тук можете да се запознаете с представяното на Phantasmagoria Vol. 2 от Георги Линев в проекта ни „За албумите от техните създатели“.

Ключови думи:
@