Джазът в неговото богатство и многообразие в седем концерта от цикъла „Остров на музиката“, организиран от ОКИ Дом на културата „Средец“

Джазът в неговото богатство и многообразие в седем концерта от цикъла „Остров на музиката“, организиран от ОКИ Дом на културата „Средец“

Те се провеждат при свободен вход на Лятната естрада в Борисова градина, а при лощо време – в столичното Ларго

През юли и август всяка сряда се срещаме с джаз музиката в седем изключителни концерта от цикъла „Остров на музиката“, организиран от Общински културен институт Дом на културата „Средец“. Традиционно участие вземат Джаз формация „София“ и Софийският духов оркестър, свои нови проекти ще представят Арнау Гарофе и Electric Pie, а авторски прочити на бележити джаз стандарти ще поднесат групи, водени от Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Петър Терзиев. Концертите са част от Лятната културна програма на Столична община и се провеждат с подкрепата на Министерството на културата. Jazz FM е медиен партньор. Събитията ще са на Лятната естрада в Борисова градина, а при лошо време ще бъдат преместени в столичното Ларго към РИМ – София. През юли събитията започват в 19:30 ч., а през август – в 19 ч.

„Остров на музиката“ ни посреща със седем изключителни концерта при свободен вход на Лятната естрада в Борисова градина всяка сряда на юли и август - bTV Radio

Началото на „Остров на музиката“ на 5 юли поставя Джаз формация „София“ към Общински културен институт „Надежда“. Тя ще изпълни много известни и любими песни от диско, поп и рок музиката в аранжиментите на Scary Pockets с фънки звучене.

Софийският духов оркестър с концерт на жанровото многообразие в цикъла „Остров на музиката“ - bTV Radio

Софийски духов оркестър към Общински културен институт Дом на културата „Искър“ излиза на сцената на 12 юли. Началото ще поставят „Фанфарите“ от „Тъй рече Заратустра“, след което ще чуем валс из втора джазова сюита на Шостакович и инструментална версия на класиката на Едит Пиаф „Не съжалявам за нищо“. В програмата са още „Портрет Сантана“, „Пея под дъжда“, „Здравей, Доли!“. Във втората част на концерта ще прозвучат хитове на Франк Синатра и Бени Гудман, музика из „Цар Лъв“ и „Зорба гъркът“, творба от Христофор Раданов и сюита ABBA Mia. Преди концерта, в 19 ч., на сцената ще излязат деца от Украйна и юноши, които ще представят хип-хоп изпълнения.

Модерна фюжън музика в авторския проект Frantik Zen на Арнау Гарофе - Jazz FM

На 19 юли ще чуем авторския фюжън проект на саксофониста Арнау Гарофе, а в групата с международен състав са Стив Хамилтън от Шотландия, Александър Логозаров, Радослав Славчев и Васил Вутев. Ще имаме удоволствието да ги слушаме преди наесен да излезе дебютният албум на групата.

На 26 юли Михаил Йосифов квартет ще представи авторски прочит на велики джаз стандарти. В състава са Краси Зафиров, Димитър Карамфилов и Ивайло Манев.

На 2 август неуморният тромбонист Вили Стоянов ще ни посрещне с програма с преработки на пиеси на Дюк Елингтън в трио с Даниеле Феббо и Атанас Попов.

Electric Pie, които по Коледа ще издадат албум, ще имат едно от малкото си участия с лайв бенд именно на „Остров на музиката“ на 9 август.

Любовта – желана и осъществима, в концерта на проекта The Social Callers на Петър Терзиев, Димитър Благоев и Даниеле Феббо в Пространство за култура Portrait - Jazz FM

В седмицата след това The Social Callers (Петър Терзиев, Димитър Благоев и Димитър Карамфилов) ще импровизират върху джаз стандарти с акценти върху латино музиката и френския джипси суинг.

Ключови думи:
@