Destino Tango Trio събира Кристина Вилалонга, Виктор Вилена и Людмил Ангелов на сцената на Plovdiv Jazz Fest

Destino Tango Trio събира Кристина Вилалонга, Виктор Вилена и Людмил Ангелов на сцената на Plovdiv Jazz Fest

Като интересно и магично описа общуването между музикантите на сцената Людмил Ангелов

Людмил Ангелов свири танго в проекта Destino Tango Trio с Кристина Вилалонга (вокал) и Виктор Вилена (бандонеон). Инициатор на проекта е директорът на Българския културен институт в Париж Деси Бинева, разказа в интервю по Jazz FM Людмил Ангелов. Тогава той не познава нито един от двамата си колеги. „Разбира се, за Кристина всички любители на тангото и джаза знаят добре. Тя е известна като вокалистка на Gotan Project. От този звезден миг в своята кариера тя не е спряла да се изявява в своята солистична атмосфера. Аржентинецът Виктор Вилалонга е сред водещите бандонеонисти в света.“ – описа двамата си партньори в музиката Людмил Ангелов. Destino Tango Trio слушаме на Plovdiv Jazz Summer на 6 август от 21 ч. в Лятно кино „Орфей“.

Той разказа, че в програмата ще има разнообразни пиеси – дуа с Кристина и Виктор, с Людмил и Виктор, както и трио изпълнения, повечето от които са композиции на самата Кристина. „Преди всичко бих казал, че това е по-съвремен поглед върху танго музиката. От доста време изпълнявам музиката предимно на Астор Пиацола, не се считам за специфичен тангеро. Но интересни са ми допирните точки между танго, класика и джаз в музицирането с изключителни артисти. Всеки един от двамата носи ярка индивудалност. Потапянето на нашите индивидуалности в общо пространство и техният синтез е нещо много интересно и магично.“ – описа предстоящото събитие Людмил Ангелов.

Билети се продават в мрежата на Eventim.

Plovdiv Jazz Summer се организира от Blue M на Мирослава кацарова и се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар за 2023 г.

Повече за новото издание на фестивала: Иво Папазов, Антони Дончев квартет с „Ева квартет“ и Destino Tango Trio слушаме в трите концерта от Plovdiv Jazz Summer този август - Jazz FM

Ключови думи: