15 световни премиери на „Автомобилен салон София“

15 световни премиери на „Автомобилен салон София“

Изложението е в „Интер експо център“ от 3 до 12 юни

15 автомобила за първи път ще бъдат показани на „Автомобилен салон София“ в „Интер експо център“ от 3 до 12 юни. Световните премиери са на 8 електромобила и на 7 с двигатели с вътрешно горене. „Това е гордост и престиж за нашето събитие.“ – коментира в интервю по Джаз ФМ Ивайло Жеглов, управител на Expo Team – организатор на изложението.

„Този салон е коренно различен от всички досега. Хибридните и електромобилите са повече от тези с двигатели с вътрешно горене. Това е бъдещето.“ – посочи Жеглов. Той съобщи, че близо 100 автомобила ще са на разположение за тест драйв. Отново един от посетителите след попълване и пускане в урна на карта ще спечели автомобил по избор сред четири. „Доста са интересни, на висока стойност. Има и други награди – самите фирми организират тест драйв за уикенда, други предлагат ваучери за гориво, трети – джипиеси.“ – добави Ивайло Жеглов.

За отражението на салона върху навиците на потребителите и върху пазара на нови автомобили, той посочи: „Автомобилният салон се очерта като ориентир. Човек вместо да обикаля шоурумите из цяла София, когато е решил да си избере автомобил, идва на салона, ориентира се най-добре и си формира мнение за покупка. Младите фенове, които предстои да вземат шофьорска книжка, стават все повече по наши наблюдения. Това са младежи на възраст между 15 и 18 години, които искат да видят какво ново се случва, какво е бъдещето. Има и бащи, които вкарват малките деца в автомобилите, показват им различни системи. Идват все повече млади хора и това много ни радва.“

Повече за „Автомобилен салон София“ можете да откриете на сайта ни тук.

Ключови думи: