„Автомобилен салон София“ ни посреща в „Интер експо център“ от 3 до 12 юни

„Автомобилен салон София“ ни посреща в „Интер експо център“ от 3 до 12 юни

Ще се докоснем до новите модели на 32 бранда

От 3 до 12 юни ще се проведе 25-ият „Автомобилен салон София“. Изложението е част от официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители“, който включва 12 изложения в света. Заради пандемията през тази година ще се проведат само седем, от които две са в Европа – в Париж и в София.

Вносителите на нови автомобили в България отчитат успешна 2021 г. Тогава у нас са били продадени близо 31 200 нови коли, с 14 % повечеq отколкото през 2020 г. Все още пазарът ни има да догонва нивата от предкризисната 2019 г. „Тъкмо се надявахме да започне преодоляването на проблема с липсващите чипове и доставките на автомобили да влязат в по-нормален ритъм, но вместо това дойде друга криза, която може да доведе до нови и по-големи затруднения. Въпреки това очакваме автомобилният салон в София да даде мощен тласък на бизнеса. Нищо не може да се сравни с блясъка и мириса на новите автомобили в залите на „Интер експо център“. Българските клиенти знаят все повече и повече за новостите в актуалните модели, но е съвсем различно, когато могат да видят новите екземпляри на живо и събрани на едно място, да ги сравнят в детайли, да се консултират със специалисти. Над 80 ще бъдат автомобилите, готови за тест драйв.“ – съобщават организаторите на „Автомобилен салон София“.

Посетителите ще могат да се докоснат до новите модели на 32 бранда.

Огромно ще е разнообразието на електрифицираните и чисто електрическите автомобили, начело с избрания през март за Европейски автомобил на годината Kia EV6. Почти всички марки ще представят поне по един електрически модел. Голяма част от премиерите са с над 400 км пробег, което значи, че колите спокойно могат да изминат разстоянието от столицата до Черно или Бяло море без допълнително зареждане. Други автомобили пък са предвидени предимно към градските маршрути, имат по-малък автономен пробег и са компактни по размер. Нарастващият интерес към кросоувърите стимулира производителите да вадят електрически SUV, каквито също ще видим на автосалона. Ще има и спортни модели на ток, които доказват, че електрическите коли могат да бъдат едновременно бързи, вълнуващи и екологични.

Най-голям ще е изборът измежду предложения в най-бурно развиващия се сегмент на SUV и кросоувъри.

Посетителите ще имат привилегията да видят на живо многобройни премиери на луксозни модели, които демонстрират нагледно най-доброто, на което е способна съвременната автомобилна индустрия. При Mercedes акцентът ще бъде поставен върху един от представителите на електрическата гама на марката. Новото поколение на един от най-луксозните SUV модели на планетата – Range Rover, извeстен още като „Императора“, несъмнено ще бъде една от звездите на щанда на „Мото-Пфое“.

3 юни е ден за журналисти и ВИП гости. От 4 до 12 юни изложението ще ни посреща от 10 ч. в почивните и 10:30 ч. в делничните дни до 19:30 ч. В билетната си политика организаторите предоставят различни отстъпки и дават разнообразни възможности за комбинации.

Ключови думи: