Раят е тук, на Земята, в деветия студиен албум на Нора Джоунс Visions

Раят е тук, на Земята, в деветия студиен албум на Нора Джоунс Visions

Вокалистката създава продукцията с владетел на съвременния ритъмендблус груув Лиън Мичълс

Светлината на живота в цветове след мрака на пандемията възпява Нора Джоунс в новия си албум Visions. „Когато за първи път чух песните, ми стана ясно, че тя е устояла на бурята и е излязла от нея с поглед към светлината.“ – казва президентът на издателската компания Blue Note Дон Уас. Пилотният сингъл Running е за непреодолимата сила на любовта, която ни изпълва, дори по навик да бягаме от нея.

Визията на албума е с пъстротата на света на многото възможности и постижимото щастие.

„В новите си песни Нора Джоунс пее за това да си буден за живота, да искаш да танцуваш, най-сетне да се чувстваш свободен, да си на пътя към доброто и да приемаш това, което животът ти поднася. Тя вижда светлината в края на тунела, в който бе през последните четири години, и дава посока, спокойствие и радост на онези, които сега се намират на житейски кръстопът.“ – добавя Дон Уас.

Visions е деветият студиен албум на Нора Джоунс, която в годините на пандемия намери упование в неразрушимите връзки между хората. През локдауните преминахме с Pick Me Up Off the Floor за подкрепата, с която отново се изправяш на крака.

Човешкият копнеж да се свързваме помежду си в музиката от новия албум на Нора Джоунс Pick Me Up Off The Floor - Jazz FM

Често в дните на изолация тя ни срещаше със своята музика, като свиреше и пееше от дома, излъчвайки в социалните мрежи. През 2021 г. Нора Джоунс ни накара да предвкусваме времето, когато отново ще сме заедно с първия си самостоятелен дългосвирещ концертен албум ‘Til We Meet Again. Във време на изпитания отново я чухме уверена и стабилна като изпълнител, нежна като автор, любвеобилна към слушателите, както винаги е била, включително в документирания период от 2017 до 2019 г. по сцените в САЩ, Франция, Италия, Бразилия и Аржентина.

Нора Джоунс издава първи самостоятелен дългосвирещ концертен албум – ‘Til We Meet Again. Пилотен сингъл е песента It Was You - Jazz FM

Visions Нора Джоунс създава в партньорство с Лиън Мичълс – продуцент, автор на песни и мултиинструментталист. Той е владетел на съвременния ритъмендблус груув като член-основател на проекти като Sharon Jones & The Dap-Kings, Menahan Street Band, Lee Fields & The Expressions. „Причината да озаглавя албума „Видения“ е, защото идеите ми идваха посред нощ в момента точно преди да заспя. Повечето от песните направихме, обсъждайки хрумванията ми като на джемсешън – аз свирех на пианото или на китарата, а Лиън Мичълс – на барабаните. Харесва ми тази суровост в музиката, която излиза от мен и от него. Тя звучи като направена в гаража, но е пълна с дух, защото идва от душата, а същевременно не носи усещане за съвършенство.“ – разказва Нора Джоунс.

Нейните видения са за живот, в който Раят е тук, на Земята.

Дата на издаване: 18 януари от Capitol/UMG

Ключови думи: