Грижовни към любовта: Desy & The Shiny Stockings продължават да чертаят пътя на развитието във втори сингъл от албума Blue Stories

Грижовни към любовта: Desy & The Shiny Stockings продължават да чертаят пътя на развитието във втори сингъл от албума Blue Stories

Творчеството в триото е стъпка в израстването на всеки един от участващите музиканти

С призива да сме грижовни към любовта идва вторият сингъл – песента Lost Without Her Love – от втория албум Blue Stories на триото Desy & The Shiny Stockings – Деси Андонова, Петър Георгиев и Димитър Карамфилов. Както и първата песен, с която тримата обявиха продукцията си, тя е тяхна авторска – с текст и музика на вокалистката и колективно написан аранжимент.

Три оригинални композиции и десет песни отпреди близо 100 години във втория албум Blue Stories (2023 г.) на Desy and The Shiny Stockings - Jazz FM

Снимка: Desy and The Shiny Stockings

Пилотен сингъл бе My Song of Freedom с темата за предизвикателствата, в чието преодоляване израстваме. В тази последователност двете от общо трите авторски песни на формацията описват линията на развитието – процес от особена важност и за тримата музиканти. Техните оригинални произведения в този албум са една от отличителните му характеристики спрямо първия. Като автор и изпълнител Деси Андонова продължава да върви по избрания от нея светъл път на вдъхновението и музиката: „Много щастлив човек съм, че се занимавам с това, което обичам. И това ме прави пълноценна. Създавайки творчество, човек е буден и присъстващ. Гмуркаш се надълбоко и откриваш себе си през това, което правиш.“ Щастието в полета на любовта Деси Андонова споделя като автор в третата оригинална песен в този албум Love Flight, която също предстои да излезе като сингъл. В проекция на пътя напред тя ще предаде към слушателите на групата лично послание за вдъхновен живот, воден от любовта.

Именно сближаването с публиката в откровено общуване Димитър Карамфилов открои като важната за него посока на развитие. Комуникацията с участваща аудитория е в основата на групата, възникнала от танцовите партита на Lindy Hop – България: „За мен е все по-важна публиката – да се грижим за нея, да я развиваме, да стигаме до колкото може повече хора. Изкуството е нещо свято. Без обмена, който като артисти правим с публиката, нещата нямат смисъл. Благодарен съм на всички, които споделят нашите усещания чрез изкуството и го предават нататък.“ Заради тази близост групата не е публикувала новия си албум в дигиталните платформи. Той може да се закупи единствено лично от тях по време на участията им на живо.

След издаването на албума лятото на тримата музиканти бе изпълнено с пътешествия и изяви в множество точки на страната, включително на някои от най-големите ни фестивали – Банско джаз фестивал и „Джаз в Бургас“. Преживянато още повече ги е сближило, отбелязва трета линия на развитие Петър Георгиев: „Разнообразието и новите неща много ни вдъхновяват. Затова се радвам, че като отбор имахме възможност покрай нашите концерти да пътуваме заедно. И там имаме нови постижения – опитваме се по-активно да се снимаме на красиви места, да правим спонтанни видеа. Това ни помага да израстваме като колектив и отбор, да сме още по-сплотени; дава ни шанс да сме още по-искрени в следващите си проекти.“ А всяко следващо начинание идва с реализацията на нови идеи. На Банско джаз фестивал към групата се присъедини техен приятел – барабанистът Атанас Попов. И както стана ясно от думите на Петър Георгиев, тяхното сътрудничество ще продължи.

С кавърите в Blue Stories Desy & The Shiny Stockings се завръщат още по-назад във времето спрямо репертоара в техния дебютен едноименен албум. Те възраждат в модерен ретро звук големи хитове отпреди 100 години и държат това изкуство живо, включително с неговия музикален език. Lost Without Her Love те подписват със своето „ходче“ – любима хармонична прогресия, правеща паралел с Hit the Road Jack на Рей Чарлз.

Ключови думи: