Tomorrow’s Past (2021 г.) е дебютният соло пиано албум на Димитър Горчаков

Tomorrow’s Past (2021 г.) е дебютният соло пиано албум на Димитър Горчаков

Той съдържа седем оригинални пиеси и два авторски аранжимента на джаз стандарт и народна песен

Tomorrow’s Past е дебютният албум на Димитър Горчаков. Той е със соло пиано изпълнения и съдържа 7 композиции на автора и два негови аранжимента – на джаз стандарта Tenderly и на народната песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Димитър Горчаков разказва за албума и за произведенията в него в „За албумите от техните създатели“.

Да живееш настоящето в любов и искрено да се споделяш: Tomorrow’s Past на Димитър Горчаков е за изграждането ни в поредица от специални моменти

Дойде един естествен момент за реализирането на този албум. Установих, че няма нужда да се чака прекалено много време, за да представя емоции, на които им е дошло времето да изразя. Идеята дойде от голям ентусиазъм и вдъхновение от композитори, музиканти, актьори, вдъхновение от всяко изкуство въобще, което малко по малко провокираше желание да изразя себе си по свой начин. Ако усещаш, че можеш да бъдеш полезен с определена дейност, която те кара да чувстваш смисъл, вероятно това е твоето. Когато правиш нещо и чувстваш, че усмивката идва без да я провокираш по някакъв начин, а естествено, това означава, че действаш в правилната посока да се чувстваш наистина добре.

През цялото време в пиесите съм се опитвал да бъда абсолютно искрен, мислейки си как да ги завърша, каква форма да имат. Когато ми идваше идея, опитвах се да се синхронизирам с емоциите си, за да съм максимално обективен и искрен със себе си. Това ми е помагало и винаги ме е напътствало по несъзнателен и съзнателен начин.

  • Разказа на музиканта за всяка от пиесите можете да чуете чрез плейъра под основната снимка.

„За албумите от техните създатели“ се излъчва по Джаз ФМ в сряда от 19 ч. с повторение в събота от 14 ч. Идната седмица в предаването ни за музика на живо „Джаз емоции“ ще чуете концерт на Димитър Горчаков в пространство за култура „Портрет“, в който той се завърна към пиесите от албума, за да ги пресъздаде в нова форма. Предаването ще чуете в четвъртък от 18 ч. с повторение в неделя от 21 ч.

Ключови думи: