Desy and The Shiny Stockings с едноименен дебютен албум през 2020 г.: Деси Андонова, Петър Георгиев и Димитър Карамфилов са членовете на триото

Деси Андонова, Петър Георгиев и Димитър Карамфилов са членовете на триото Desy and The Shiny Stockings, което възражда песни от времето на 40-те и 50-те като музика за танци. На 1 юни формацията ще навърши 5 години, през които свири в цялата страна, а в края на 2020 г. издаде едноименен албум. Тази седмица седнахме в тих слънчев двор в центъра на София, за да запишем техния разказ за групата и репертоара й, за песните и танците.

Снимка: Светослав Николов

Говорим на фона на песента на птиците и шума от прелитащите самолети. В тяхната компания слушаме песните от албума в „За албумите от техните създатели“ в сряда от 19 ч. с повторение в събота от 14 ч.

Снимка: Владислав Мирчев

Вълнуващи се и обичащи, всеки един от нас: Desy & The Shiny Stockings дебютират с едноименен албум

Чаровни и романтични, уютни и сближаващи, прегръщащи и приласкаващи са песните от 40-те и 50-те, които Деси Андонова – вокал, Петър Георгиев – китара, и Димитър Карамфилов – контрабас, изпълняват в проекта си Desy and The Shiny Stockings. След дълги години на концерти в цялата страна, сега ядрото от репертоара им излиза в дебютен албум, носещ името на групата. И още...

  • Разказа на тримата музиканти можете да чуете чрез бутона „Аудио“. Те също така отправиха музикален поздрав за слушателите ни. Записа направи и смеси Владислав Мирчев.

Снимка: Владислав Мирчев

Петър Георгиев: Моя беше идеята да пробваме в този формат. Но реално Вили Стоянов първи ни покани да изпълняваме с Деси музика на живо на суинг партита към Lindy Hop. Деси сподели, че мечтае да има група, с която да пее джаз стандарти. Замислих се кой да е басистът. Нямаше кой друг освен моето музикално братче Димитър Карамфилов.

Снимка: Владислав Мирчев

Димитър Карамфилов: Тази музика е била танцувална, а сега явно достатъчно добре пулсираме и вибрираме заедно, за да разтанцуваме хората. Всеки път се изненадвам колко е приятно и хубаво, когато сме заедно на сцената.

Снимка: Владислав Мирчев

Деси Андонова: Със старта на Sentimental Swingers започнах да слушам и по-активно тази музика. Исках да се развивам в тази посока. Също така много обичам да танцувам, много усещам тази музика. Така тръгна Desy and The Shiny Stockings – с моето желание да пея повече джаз. Това е прекрасна музика – колкото повече я слушаш и изпълняваш, толкова повече се влюбваш в нея. Тя е създадена по време на криза и продължава да е абсолютно актуална и към днешна дата. Хората имат нужда от радост. Тази музика носи много радост и лекота. Когато започнем да я изпълняваме, се получава повдигане на вибрациите. Нейното послание е да си тук и сега, да си присъстващ и да се радваш на момента, да го изживяваш с другите. Чиста радост и лекота е тази музика!

Петър Георгиев: Има възможност да изживееш този живот, танцувайки го. Трудностите са много, но ако запазим духа си бодър, нещата ще бъдат по-леки!

Димитър Карамфилов: В групата ни основното е да се забавляваш, да се радваш. Това е много хубаво нещо. Ние даваме радост и забавление.

Снимка: Владислав Мирчев

Ключови думи:
@