Живко Петров представя книга-албум, събрала размисли, фотографии и ноти

Живко Петров представя книга-албум, събрала размисли, фотографии и ноти

Премиерата на „20 прелюдии за пиано“ ще бъде с концерт на „Аполония“ на 1 септември

През последните месеци Живко Петров работеше по ново и изненадващо за мнозина творение: книга-албум, побрала негови размисли, фотографии, както и нотите на пиесите от двата му соло пиано албума After 4 и Ten.

„20 прелюдии за пиано“ (изд. Colibri) съдържа пиеси, написани с обич и поклон пред мощта на музикалното изкуство. Това е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ, с приложена флашпамет с композициите от двата албума като подарък за почитателите на известния български пианист, композитор и аранжор.

Музиката на Живко Петров се отличава с финес, елегантност, лекота и изисканост. Името му свързваме с проекти като Jazz Breakers, Jazz Surprise с Ангел Заберски, JP3 с Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов, партнира си с вокалисти като Васил Петров, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Хилда Казасян, Лили Иванова, Орлин Павлов, Любо Киров и още мн. др. В края на 90-те г. с в Jazzy започва съвместната работа на Живко Петров и Белослава, която продължава с голям успех и до днес. Формулата на този успех е ясна: „Пътят на истинския артист е изтъкан от търпение и пълна отдаденост. Егото е враг №1 на музиката.“

Живко Петров е носител на много награди, сред които „Кристална лира“ на СБМТД (2005), „Джаз музикант на годината“, награда „Икар“ на САБ (2016), награда „Аполон Токсофорос“ на Фондация „Аполония“ (2020) и др.

Луксозната книга-албум „20 прелюдии за пиано“ Живко Петров ще представи с концерт в рамките на фестивала „Аполония“. Събитието ще се проведе на 1 септември от 23:00 ч. в Археологическия музей в Созопол. Премиерата на изданието в София ще бъде на 27 септември. Скоро очаквайте подробности за тази предстояща среща в столицата.

Ключови думи: