Wet Pebbles с концерт и премиера на видеоклипа към новата си песен

Wet Pebbles с концерт и премиера на видеоклипа към новата си песен

Срещата на суинг групата с нейната публика е на 1 март от 20 ч. в бар „Петък“

Нашумялото суинг трио Wet Pebbles представя видеоклипа към най-новата си песен „Магията се завъртя“. Премиерата, която ще бъде съпътствана от концерт, ще се проведе в столичния бар „Петък“ на 1 март от 20 ч. Входът за събитието е свободен, а музикантите споделят, че очакват публика от всякакви възрасти.

В основата на Wet Pebbles са Невена Григорова (барабани и вокали), Теодора Николаева – Teddy Velvet (китара и вокали) и Бояна Желязкова (цигулка и вокали). Групата е сформирана през 2017 г. „Според мен ни събра близката енергия, която имаме като хора и изпълнители, и химията, която се получи между нас много бързо. В началото бяхме само с Теди, много скоро след това към нас се присъедини и Бояна и решихме, че това е формацията, с която ще продължим.“ – разказва Невена Григорова в интервю за Джаз ФМ радио. Впоследствие триото се превръща в квартет с поканата, отправена към басиста Данаил Брезов да стане част от Wet Pebbles. Той има интересни занимания и извън музиката – член е на БАН и преподавател по висша математика и физика във ВИАС.

Първата авторска песен на Wet Pebbles се появява през 2020 г. Тя носи закачливото заглавие „Мусака“ и е написана от Невена Григорова, а специален гост в записа е тромпетистът Венцислав Благоев. Групата все така остава ориентирана към суинга, но през последните години прави впечатление колко е отворена към разнообразието в своя репертоар. Този важен момент от развитието на Wet Pebbles цигуларката Бояна Желязкова коментира така: „Всяка една от нас идва с една много различна музикална история. Невена е свирила дълги години основно джаз музика, Теди – своите авторски песни и не само. Аз самата съм класически трениран цигулар, който впоследствие започна много да свири с групи, да импровизира. Започнах да пиша музика и т.н. Това, което се получи според мен, е, че всъщност на едно място събрахме различни стилове, през които самите ние индивидуално сме преминали през годините и в един момент се получи този микс от музика.“

Най-новата песен на Wet Pebbles носи заглавието „Магията се завъртя“. Тя беше отличена с наградата за дебют в 52-ия конкурс „Пролет“, организиран от Българското национално радио и от известно време се върти в класацията „БНР топ 20“. „Това е песен, създадена по време на моите пътешествия преди десетина години, но сега ѝ дойде времето.“ – разказва Теодора Николаева и продължава: „В аранжимента на Wet Pebbles „Магията се завъртя“ е с по-поп звучене и има едни боса нова куплети. Поканих Бояна да я изпеем, за да имаме хубав двуглас. Без Невена този боса нова ритъм, който на мен много ми пасва, нямаше въобще да се получи в този блясък. И разбира се, нашият басист Данаил Брезов свири едни доста приятни басови партии.“

Официалният видеоклип към „Магията се завъртя“, осъществен с участието на фотографа Йосиф Аструков и видеооператора Shorty Sax. Режисьор и идеен концептуалист на продукцията е Ваню Кръстев, който използва анимационни елементи от оригинални дизайни за текстил на своята съпруга Ели Кръстева.

„Магията се завъртя“ е песен за промяната в живота на човек, за това как когато кажем „край“, всъщност това е начало на нещо друго и че не трябва да се страхуваме от фазите на живота, от циклите, а да ги посрещаме и да се радваме на всички цветове.“ – казва Теодора Николаева от Wet Pebbles преди официалната премиера на песента и видеото пред публика. Срещата е в първия ден на месец март в бар „Петък“ от 20 ч. За събитието Невена Григорова споделя: „Ще включим абсолютно всичко, което свирим. Ще дадем всичко от себе си и наистина се вълнуваме много, защото отдавна не сме свирили за нашата публика. Ще свирим суинг, фънк, ще има малко блус, боса нова, изобщо любимите ни стилове.“ Wet Pebbles разкриват още, че в концертното изпълнение на „Магията се завъртя“ ще се включат ученици на Бояна Желязкова.

Цялото интервю на Таня Иванова с Wet Pebbles може да чуете чрез плейъра под основната снимка. Фотограф е Йосиф Аструков.

Ключови думи: