Темите за идентичността и солидарността в новото издание на ACT Фестивал за свободен театър

Темите за идентичността и солидарността в новото издание на ACT Фестивал за свободен театър

Той започва на 20 и продължава до 26 октомври

„Свободният театър адресира директно проблемите на деня, докато те се случват. В новото издание на ACT Фестивал за свободен театър поставяме темите за идентичността и солидарността. На свободните сцени в София, които сами курират своята програма, може да се види голямо разнообразие от произведения в различни жанрове.“ – представи събитието в интервю по Jazz FM Стефан Прохоров. От програмата той изведе като акценти спечелилото току-що престижна световна награда представление „Можем и стенейки“, както и последното представяне у нас на „37 клечки кибрит“ от „36 маймуни“ – спектакъл, който не спира да обикаля Европа.

ACT Фестивал за свободен театър се организира от Асоциация за свободен театър и се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Столична община, като е част от нейния Календар на културните събития. Реализацията на отделни събития е подпомогнато от чуждите културни институти у нас като „Гьоте институт“ и др.

Тази година ACT Фестивал е част от платформата 3XPER1ENCE, обединяваща три международни фестивала, които се случват по едно и също време в София – ACT Фестивал за свободен театър, Da Fest за визуални изкуства и Aerowaves in Sofia за съвременен танц. Jazz FM и други радиостанции от bTV Radio Group сме медиен партньор.

Facebook страница на фестивала.

 

Ключови думи:
@