С номинации за „Кристална лира“: Хилда Казасян, Вили Стоянов, Константин Костов, Димитър Горчаков, „Спектрум“

С номинации за „Кристална лира“: Хилда Казасян, Вили Стоянов, Константин Костов, Димитър Горчаков, „Спектрум“

Отличията ще бъдат връчени на 1 ноември, а до 29 октомври публиката избира свой фаворит

Вече са известни номинациите за наградите „Кристална лира“, присъждани ежегодно за високо изпълнителско майсторство от Съюза на българските музикални и танцови дейци и Класик ФМ. В категорията за джаз номинирани са Велислав Стоянов, Константин Костов и Димитър Горчаков, а за поп и рок музика – Хилда Казасян и „Спектрум“. Кой ще получи наградите ще определи комисия в самия ден на връчването им – на 1 ноември, а до 12 ч. на 29 октомври ценителите могат да гласуват за своите фаворити на сайта на Класик ФМ. Творецът с най-много гласове ще получи наградата на публиката. Всеки желаещ има право да упражни правото си на глас само по веднъж, а от един IP адрес може да се гласува общо два пъти.

Вили Стоянов е номиниран за четирите албума, които издаде през изминалия сезон – „Онзи вятър от първата среща“ с инструментални и „Приказка“ – с боса нова версии на прочути песни на Йосиф Цанков, дебютния едноименен на The Essential FUNK Trombone, както и Keffmietaka на създадения от него проект BrazzViliDJ. Музиката от тях бе десетки пъти представена на фестивали и концертни сцени в цялата страна. Константин Костов привлече вниманието с представянето в Софийската градска художествена галерия на албума „Картини от една изложба“, записан с Димитър Карамфилов и Христо Йоцов. Димитър Горчаков впечатли с представянето на дебютния си албум Tomorrow’s Past в „Пространство 108“.

В категорията „Поп и рок музика“ е номинирана Хилда Казасян за проекта „Да послушаме кино“ на Плевенска филхармония, който продължава турнето си в страната. Вокална група „Спектрум“ направи следващи стъпки в развитието си с нови песни, които впоследствие бяха включени в албума Singerprints. Номинацията е и за предпремиерното му представяне на живо на Джаз фестивала в Банско, във Варна и в Кюстендил.

Ключови думи: