Postmodern Jukebox ще очароват българските си почитатели за пети път

Postmodern Jukebox ще очароват българските си почитатели за пети път

Остават броени дни до концерта на групата на 29 юни в НДК

The Grand Reopening Tour на най-жизнерадостните музиканти, свирили някога у нас - Postmodern Jukebox, наближава. Концертът им в София е на 29 юни, в зала 1 на НДК. Джаз ФМ е медиен партньор.

След двегодишно мълчание на музикалните сцени групата отново откри радостта от музиката и срещите на живо със своята публика, като пое на световно турне – из Америка и Европа.

Това е и петото гостуване на Postmodern Jukebox в България, като при последния им концерт в края на 2019 г., водено от емблемата им Кейси Ейбрамс, залата не успя да побере публиката.

Postmodern Jukebox са инстументалисти, вокалисти, танцьори и актьори – всички прецизно избирани от своя откривател и ментор - пианиста Скот Брадли. Подборът им е сред най-добрите в Америка – от големи концертни зали, нощни клубове, риалити формати, телевизионни програми и от най-отдалечените краища на Америка. Сред членовете на формацията има самоуки музиканти, но и финалисти в American Idol, а така и също и носители на награда „Грами“.

Обединява ги едно – в какъвто и състав да бъдат комбинирани, те съставят уникален сценичен образ, бляскаво шоу и изискан музикален вкус, който пренася публиката в най-различни музикални епохи и стилове – от нюорлиънския джаз от 20-те и суинга през соул музиката, до Doo-wop-a от 50-те и Surf Rock-a на 60-те г. Всички аранжименти са поверени на музикалния гений Скот Брадли, който може да превърне в хит и най-скучната песен от съвременната поп музика, претворявайки я в ретро стил.

Неслучайно наричат Postmodern Jukebox „крале на винтидж културата”, „машина на времето”. А историята им е като от филм – от първия запис в мазето на Скот Брадли, пуснат в интернет, до космическите над 1 милиард гледания в YouTube към днешна дата, с над 5,7 милиона последователи и над 3 млн. фена във facebook. Препълнените зали по цял свят също показват, че посоката е успешна.

„Ужасно е как историята се повтаря и е поразително как хората през 20-те години на миналия век говорят за същите чувства, преживявайки пандемията. Те просто са искали да излязат, да танцуват, да се забавляват, и да се срещат отново. Музиката е изпълнявала толкова ценна функция. И няма никакъв заместител на това - да се съберем заедно и да почувстваме силата и мощта на живота”. – казва Скот Брадли от Postmodern Jukebox.

Ключови думи:
@