PostBalkanTon суингира български шлагери в предстоящ албум и концерт тази вечер в Singles

PostBalkanTon суингира български шлагери в предстоящ албум и концерт тази вечер в Singles

В основата на създаването на формацията е Алекс Нушев, вокалист е Зария Кантарджиева

В модерен суинг вариант ни поднася обичани български шлагери формацията PostBalkanTon. „Музика за танцуване, споделяне и... Обичане!“ – така представят новите версии музикантите: Зария Кантарджиева – вокал, Светослав Миланов – автор на аранжиментите и изпълнител на пиано, Нин Сю – саксофон, Алекс Нушев – бас и музикален продуцент, Иван Ценов – ударни. В репертоара са вечни песни като „Остани“, изпълнена от Паша Христова, „Тази вечер аз съм хубава“, обичана в изпълнението на Богдана Карадочева, „Цвят лилав“, изпята преди години от Ирина Флорин, „Вярвам в теб“ на „Киора“, „Шоколад“ на Свилен Ноев и „Остава“ и още от любимите мелодии, събрани в първия PostBalkanTon албум. Той е създаден с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и ще бъде отпразнуван на концерт в бар Singles на 26 ноември от 21 ч.

„С Алекс Нушев започнахме този проект преди 4 години. Той посещаваше доста често школа за суинг танц, където му е хрумнала тази страхотна идея, че на партитата би било много хубаво танцьорите да танцуват на българска музика.“ – разказа Зария Кантарджиева. „Още първите песни, които опитахме да направим, се харесаха страшно много на нашата публика. Нещата се случиха много бързо!“ – добави тя. „Тогава работихме с китариста Боян, с когото записахме четири версии на живо с идеята да ги разширим с брас секция. Но неговите други ангажименти започнаха да му отнемат цялото време и продължихме със Светослав Миланов.“ – разказа още от историята Алекс Нушев. „Аранжиментите са съобразени с това да може на тях да се танцува на суинг партита. Музиката е много приятна за слушане, за танци, за всякакъв тип забавления. Нещата са супер отворени.“ – каза още той.

Зария Кантарджиева много обича хубавата българска естрадна музика: „От себе си в PostBalkanTon вкарах много сърце и желание да направим нещата. За мен това е нещо супер естествено и любимо. Да пееш тези хубави български песни е голяма награда. Текстовете са страхотни – емоционални и чувствени. Например, „Остани“ е цял роман – в песента има драма, тъга и, все пак, оптимизъм.“ „Посланията на тези песни са много красиви, музиката е много хубава. В тях има много живот. Ако продължим да ги свирим на живо, те ще претърпят нови и нови версии.“ – определи очарованието на тази музика Алекс Нушев.

На концерта в бар Singles тази вечер ще бъде отпразнувано предстоящото издаване на PostBalkanTon албум, който ще излезе в дигиталните платформи до края на годината.

Ключови думи: