Пет пиеси от предстоящия албум на JP3 слушаме на концерт в Sofia Live Club

Пет пиеси от предстоящия албум на JP3 слушаме на концерт в Sofia Live Club

On the Way е вдъхновен от любими места по света

„Новите пиеси са много мелодични и цветни. Трябва да се радваме на живота!“ С тези думи Живко Петров ми сподели чувството, с което е написал новите пиеси за триото, докато в ефир преди интервюто звучеше It’s a Thrill от предходния албум на JP3 Change the Way. Живко Петров ни гостува в навечерието на концерта днес в Sofia Live Club, на който ще прозвучат пет от новите пиеси за предстоящия албум на триото. Той ще е пети в дискографията и ще бъде записан през януари в Радио Варна.

„След Change the Way, идва On the Way с десет пиеси, вдъхновени от десет прекрасни места от нашето пътуване.“ – започна да рисува картината на предстоящия албум Живко Петров. Stockholm Like at Home е заглавието на една от тях, друга е Taxi in New York. Girl from Argentina е пътешествие само в мислите и чувствата. София също присъства в репертоара на албума със Sofia Sunday Morning. „Всички обичаме в неделя да се събудим спокойно, но пиесата в никакъв случай не е спокойна. Тя е щастие от живота, тя показва радостта от това, че сме живи, че е много хубаво човек да се радва на красивите моменти.“ – описва я Живко Петров.

Така тя, както и другите пиеси, ще ни припомнят, че сред всичко, което смятаме за важно, често пропускаме най-важното – да ценим, че сме живи. „Живи и пълни.“ – допълва Живко. И продължава: „Човек трябва да бъде благодарен на това, което е, и да се радва на всеки един миг от живота.“ Да го изпълва със смисъл. „С щастие.“ – добавя Живко.

На концерта тази вечер в Sofia Live Club ще чуем седем пиеси от Change the Way, сред които One More, The Cool Guy, It’s a Thrill, A Song. „Sign ще прозвучи в много специален аранжимент – доста отворен, с много импровизации.“ – разкрива още от атмосферата на концерта Живко Петров.

Така, с призив към радост, On the Way идва във времена, които не предполагат радост от живота. Затова те създават желание да я постигнем. Възникне ли то, вече сме поели по пътя на сбъдването. Създадено от хора на духа, изкуството е контрапункт на трудното в живота. „Музикантите сме щастливи хора! Ние от ден първи знаем какво обичаме и с какво искаме да се занимаваме. Музиката ни дава верния път. Нашият свят е много цветен. Не се влияем от външни фактори.“ – от думите на Живко Петров още веднъж става ясно защо в изкуството винаги намираме спасение.

Турнето и новият репертоар на JP3 продължават да изгражда музикантите като трио. „Това, което се ражда, осмисля нашия път и ни кара да обичаме това, което правим. Бих пожелал на всеки да обича професията си и да върши всичко с любов. Тогава нещата са истински и се получават. Тогава намираш и смисъл да живееш.“ – следващ своето призвание, удовлетворен е Живко Петров.

Вълнението от предстоящия концерт е взаимно. „То идва от посланието. Срещата принципно е най-важното нещо, споделянето на това, което си създал, реакцията на публиката, това как искаш да заредиш слушателите, да дадеш любов, смисъл на хората, които те слушат. Това е в основата и се вълнуваме, защото това и ни осмисля.“ – покани ни Живко Петров на концерта всички, които обичаме, както ги изреди той: джаз, соул, блус, класика. Всички, които обичаме живота.

Ключови думи:
@