Пат Матини с нов албум през септември. Представяме първия сингъл от него

Пат Матини с нов албум през септември. Представяме първия сингъл от него

Един от най-уважаваните китаристи на нашето време – Пат Матини, обяви издаването на новия си албум. Side-Eye NYC (V1.IV) ще бъде на пазара на 10 септември от каталога на BMG Modern Recordings. Това е вторият проект в дискографията на Пат Матини за 2021 г. Преди няколко месеца той ни поднесе красива среща с композиторския си талант в Road to the Sun. Албумът включва две негови сюити, като в първата от тях (Four Paths of Light) участва китаристът Джейсън Вио, а във втората (наречена Road to the Sun) свири Los Angeles Guitar Quartet. Финалното изпълнение е интерпретация на Für Alina – произведение на естонския композитор Арво Пярт, изпълнено от Матини на 42-струнна китара Pikasso.

Предстоящият албум Side-Eye NYC (V1.IV) е естествено продължение на платформата Side Eye, която Пат Матини развива в поредица от концерти от известно време насам. В нея именитият музикант работи с някои от най-ярките нови артисти от джаз сцената. Сред тях е талантливият пианист, органист и кийбордист Джеймс Франсис. На барабаните се сменят имена като Ерик Харланд, Ануар Маршал и Маркъс Гилмор, който ще чуем да свири и в албума. Материалът включва както нова музика, така и класики на Матини, които звучат в свеж прочит. Сред тях са версиите на Better Days Ahead, Bright Size Life и Timeline, която в оригинал Матини изпълнява с легенди като Майкъл Брекър и Елвин Джоунс. Първият сингъл от Side-Eye NYC (V1.IV) е композицията It Starts When It Disappear, която може да чуете по-долу.

Новината за появата на новия албум на Пат Матини беше придружена с информация за предстоящите концерти на китариста в подкрепа на Side-Eye NYC (V1.IV). Това са над 100 концерта, които започват през есента на тази година в САЩ, а през април и юни 2022 г. очакваме Матини и в Европа. По време на турнето той ще бъде на една сцена заедно с пианиста Джеймс Франсис и барабаниста от Ню Орлиънс Джо Дайсън. Повече за концертите може да прочетете тук.

Съдържание на Side-Eye NYC (V1.IV):

1. It Starts When It Disappear
2. Better Days Ahead
3. Timeline
4. Bright Size Life
5. Lodger
6. Sirabhorn
7. Turnaround
8. Zenith Blues

Ключови думи: