Първи юбилей чества фестивалът Radar с изкуството на музиканти и визуални артисти от седем държави
Снимка: Radar Festival

Първи юбилей чества фестивалът Radar с изкуството на музиканти и визуални артисти от седем държави

Основната програма е от 3 до 6 август във Варна

Музиканти и визуални артисти от седем държави се включват в десетото и първо юбилейно издание на фестивала Radar. „С много ентусиазъм, много любов и устойчивост, която успяхме да изградим и към институции, и към спонсори. И най-вече – с доверие у публиката, за която правим фестивала.“ – коментира пред Jazz FM съоснователят и артистичен директор Димитър Бодуров.

Честването бе предшествано от музикален уикенд в София през март, а преди основната програма от 3 до 6 август във Варна в две седмици се проведоха редица фестивални събития – прожекции на концерти от изминалите години, изложба с плакатите за фестивала и др. В разрастването му през септември предстоят нови събития във Варна и Амстердам.

А междувременно във Варна ни очакват по три концерта на вечер с акценти като новата музика на Ричард Спейвън и на Евден Димитров.

Подробности и новини около фестивалната програмата следете на сайта на фестивала radar-festival.eu, както и на страниците му във Facebook и Instagram. Jazz FM е медиен партньор.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022“, фонд „Култура“ на Община Варна, Министерството на културата, Посолството на Федерална република Германия в България, Посолството на Нидерландия в България, Гьоте институт – България, Програма „Достъп“ на Фондация „Арт офис“ и частни спонсори.

Ключови думи: