Незабравими песни на Мирей Матийо слушаме на концерта ѝ в София на 24 октомври

Незабравими песни на Мирей Матийо слушаме на концерта ѝ в София на 24 октомври

Гранддамата на френския шансон идва за първи път у нас и ще пее в Зала 1 на НДК

Легендата на френската музика Мирей Матийо ще представи пред публиката в България редица от най-големите си хитове след броени дни. Първият ѝ концерт у нас е на 24 октомври от 20 ч. в Зала 1. Бърно и Прага са градовете в нейното световно турне преди гостуването в София. Хилядите почитатели на „Врабчето от Авиньон“ ще се насладят на специално подбрани любими незабравими песни, сред които Mon Credo, Un Historie D'Amour, Acropolis Adieu, Bravo Tu As Gagne, L’Hymne A L’Amour, La Paloma Adieu, неотменната интерпретация на Non Je Ne Regrette Rien и още много емоционални изпълнения. Това ще е първото шоу на Мирей Матийо у нас, а самата тя споделя, че няма търпение най-сетне да се срещне с публиката у нас на живо и да произнесе няколко думи на български език. Тя познава страната ни като една от най-значимите производителки на лавандула в света и е силно заинтригувана от богатата ѝ история и култура.

Значителна част от билетите за концерта вече са изкупени. В мрежата на Eventim.bg и на касите в Билетния център на НДК все още са налични ограничени бройки от всички ценови категории. Организатор на концерта е компанията BLUEPLAN. Jazz FM е медиен партньор. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата на събитието.

„Врабчето от Авиньон“, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Въпреки че често е сравнявана с Едит Пиаф, пътят ѝ е напълно различен. От началото на кариерата си през 1965 г. Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява почитателите си с широката си усмивка. „Винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам.“ – споделя звездата. Обичана е еднакво както от обикновените хора, така и от политическите лидери и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. „На сцената тя се чувства у дома, там намира своя душевен мир.“ – разказва за нея мениджърът ѝ Джони Старк и добавя: „Такава е Мирей – сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко – сърце, което обича.“

През 2018 г. след 13 години затишие Мирей Матийо издава актуалния си албум Mes Classiques, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Моите класики“Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В Mes Classiques влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега. През 1998 г. Мирей Матийо е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Ключови думи:
@