Най-ярките джаз музиканти от областите Варна и Добрич Jazz FM представя в първото издание на инициативата „Джаз в цялата страна“

Най-ярките джаз музиканти от областите Варна и Добрич Jazz FM представя в първото издание на инициативата „Джаз в цялата страна“

Два четиричасови концерта ще излъчим на живо в ефира на Jazz FM и на Фейсбук страницата ни на 9 и 10 юни от 18 ч.

С 13 проекта, представени от 25-ма музиканти, ще се срещнем на живо в ефира на Jazz FM и на неговата Фейсбук страница в първото издание на инициативата „Джаз в цялата страна“. Двата четиричасови концерта с интервюта за представяне на творците ще се излъчат от клуб „Ментол“ на морския бряг във Варна от 18 до 22 ч. на 9 и 10 юни. На място всеки ще може да се наслади на изпълненията при вход свободен.

Заповядайте на Фейсбук страницата на събитието!

Акцентът е върху оригиналната музика на авторите, които ще представят активните джаз проекти в двете области, ще разкажат за формирането си, за създаването на публика за джаза и за приобщаването на нови аудитории към жанра. Водещи ще бъдат програмният директор и водещ на предавания по Jazz FM Светослав Николов и водещата на „Следобедни импровизации“ Таня Иванова.
Картината на джаз живота в региона ще допълнят деятели на културната сцена. Ще научим подробности за случилото се досега и предстоящото през лятото от организатори на фестивали и културни събития във Варна, Балчик, Камен бряг и Езерец. Общините Варна и Балчик ще представят богатия културен живот в региона. Преподаватели по музика във Варна и Добрич ще споделят за работата си в изграждането на младите таланти.

Инициативата „Джаз в цялата страна“ ще се провежда ежегодно, като всяка година Jazz FM ще избира град – домакин, и ще представя артистите от региона. През следващите години джаз радиото на България ще обиколи цялата страна и постепенно ще разкрива възможно най-богата палитра от джазовия живот. Музиката, изпълнената на концертите, ще продължи да звучи в ефира на Jazz FM, филми ще разкриват още подробности в дигиталните платформи на радиото, а изпълнените произведения ще бъдат максимално популяризирани.

Със своята ежедневна работа и с редица специални проекти Jazz FM е център на джазовия живот в България. Продължаваме със своите действия да създаваме цялостен образ на джаза в страната, да сближаваме артисти и публика, да активизираме сцената. Всяка от нашите нови инициативи ни вдъхновява и ни дава заряд да продължим.

Програма на „Джаз в цялата страна“

9 юни

Мартин Кръстев, албум Musical Dreams
Мартин Кръстев (пиано и вокали), Веселин Солаков (флейта, саксофон), Добромир Костадинов (перкусии), Николай Петров (контрабас), Стела Стойкова (флейта, перкусии), Симона Йорданова (глас)

Чавдар Гочев (соло китара)

Чавдар Гочев трио
Чавдар Гочев (вокал и китара), София Димитрова (вокал), Веселин Атанасов (клавишни)

София Димитрова
София Димитрова (вокал), Чавдар Гочев (китара), Веселин Атанасов (клавишни)

Chillov
Цветан Момчилов

Пламена Костова
Пламена Костова (вокал), Павлета Проданова (пиано)

„Добрич джаз бенд“
Стоян Жеков (тромпет), Пламен Петров (тромбон), Красимир Донков (пиано), Николай Петров (контрабас), Стела Стойкова (барабани)

10 юни

LaMigra
Нейко Бодуров (тромпет), Стоян Роянов Я-Я (алто саксофон), Страцимир Павлов (клавишни), Валери Ценков (перкусии)

Антоанела Петрова и Нейчо Петров – Реджи
Антоанела Петрова (вокал), Нейчо Петров – Реджи (вокал), Нейко Бодуров (тромпет, флюгелхорн), Стоян Роянов – Я-Я (саксофон, кларинет), Страцимир Павлов (клавишни), Николай Петров (бас), Валери Ценков (барабани)

Zenith
Георги Илиев (китара), Чавдар Гочев (китара)

Mista Future
Георги Илиев (бас, синтезатори, глас), Чавдар Гочев – Чарли (китара, глас), Цветан Момчилов (синтезатори, пиано), Симеон Попов (ударни)

POLINA
Полина (глас), Георги Илиев (бас, синтезатори, китара), Симеон Попов (ударни)

Татяна Юрина (бандура)

 

Ключови думи: