На галаконцерт в неделя се връчват наградите от четвъртото издание на Evergreen Fest Sofia

На галаконцерт в неделя се връчват наградите от четвъртото издание на Evergreen Fest Sofia

Събитието е от 17 ч. в Sofia Live Club

Джаз стандарти и евъргрийни за четвърти път вдъхновяват млади изпълнители в Evergreen Fest Sofia. След като журито изгледа конкурсните изпълнения, те ще бъдат достъпни до широката аудитория в събота, на 19 февруари, в Ютюб канала на фестивалаГалаконцертът за връчване на наградите ще се състои в неделя от 17 ч. в Sofia Live Club, входът е свободен. Основател и директор на фестивала е вокалистката и вокален педагог Румяна Коцева. В журито сме с Камелия Тодорова и Васил Петров.

„Забелязвам голямо развитие и много по-голям интерес към тази музика. През първата година имахме малко участници, защото не много деца познаваха и изпълняваха джаз стандарти и евъргрийни. Сега младежи целенасочено се развиват в тази посока и имат забележителни постижения. Някои от тях ще видим в изпълнение на живо в неделя.“ – отбеляза в коментар за четвъртото издание на конкурса Румяна Коцева.

Всяка година прави впечатление прилежната подготовка на участниците, тяхното старание да опознаят характера на песните и да ги пресъздадат по отличителен начин, тяхната любов към пеенето. От две години в конкурса на фестивала има и направление за български популярни песни, чрез което участващите се срещат със съкровища от музикалната ни история.

„Джазът е в основата на днешната забавна музика. Децата имат неимоверно голяма полза да слушат тези песни и да се учат от тях. След това те могат в своето изпълнителско и авторско творчество да приложат всички тези умения и майсторството, което виждат при големите изпълнители.“ – добави Румяна Коцева.

Организатори на Evergreen Fest Sofia са фондация „Музика Вива“ и Музикално-издателска къща „Студио Артес“ заедно с читалище „Д-р Петър Берон – 1926 г.“ и с подкрепата на столичния район „Триадица“. Джаз ФМ е медиен партньор.

Ключови думи: