Милен Кукошаров е солист на Бигбенда на БНР под диригентството на Антони Дончев в концерт с авторска музика
Снимка: Ани Петрова

Милен Кукошаров е солист на Бигбенда на БНР под диригентството на Антони Дончев в концерт с авторска музика

Събитието е на 18 март от 19 ч. в Първо студио на БНР

Бигбендът на БНР свири пиеси на Милен Кукошаров под диригентството на Антони Дончев в авторски концерт на 18 март от 19 ч. в Първо студио на радиото. Като нетипично бендови определя произведенията създателят им. „Някои имат въведения, вдъхновени от симфоничната музика – Стравински, Дебюси. Напоследък се интересувам от импресионизма. Постарал съм се да имплантирам това в моята музика. Има и една чисто джазова суинг пиеса.“ – описва програмата Милен Кукошаров пред Джаз ФМ.

Снимка: Ани Петрова

Точно този подход импонира на диригента на състава Антони Дончев. „Отношението на Милен към бигбенда е различно от това, което хората обикновено очакват. На мен това изключително много ми допада. Една от моите основни линии като диригент е да се опитвам да третирам състава като оркестър, а не е като бигбенд. Затова още повече тази музика освен че ми харесва, смятам, че е подходяща за нас.“ – добавя Антони Дончев.

Снимка: Ани Петрова

В програмата на концерта ще чуем цикъл Windharmonium, пиесата Bucket of Hopes, а също и композициите, които Милен създава за брат си Росен Кукошаров за албума му But a Dream – заглавната и The Shy Girl. Mr. Liolev е посветена на Димитър Льолев, саксофонист в Бигбенда на БНР и близък приятел на Милен.

Билети се продават в Рекламно-информационния център на БНР на бул. „Драган Цанков“ №4 и в мрежата на Eventim.

Ключови думи: