Кубинският пианист Роберто Фонсека и хор „Нови български гласове“ с три концерта в България

Кубинският пианист Роберто Фонсека и хор „Нови български гласове“ с три концерта в България

Проектът е уникално съчетание между кубински джаз и български фолклор

Номинираният за „Грами“ пианист Роберто Фонсека от Buena Vista Social Club и носителите на „Латино Грами“ хор „Нови български гласове“ с диригент Георги Петков ще имат концерти на 30 юни в Пловдив, на 2 юли във Варна и на 4 юли в София. Концертът в Града под тепетата ще се проведе на лятна сцена „Орфей“, събитието на морето ще бъде в Летния театър, а в столицата изявата е в зала „България“. Единственото в света смесване на кубински джаз и български фолклор беше посрещнато с овации на главната сцена на Джаз фестивала в Марсиак, Франция, през 2021 г.

Роберто Фонсека става известен още преди 2 десетилетия като пианист на Buena Vista Social Club (той замества дон Рубен Гонсалес след смъртта му), след което има успешна международна кариера с 9 самостоятелни албума със свои групи и оригинални композиции.

Хор „Нови български гласове“ с дир. проф. д-р Георги Петков e камерна вокална формация, създадена през 2012 г за проекта „Еструна“, съчетаващ български фолклор и фламенко, с участието на испанския певец Арканхел. Записът на този сценичен проект, продуциран в България, спечели „Латино Грами“ през 2018 г.

Билетите за концертите са в продажба в мрежата на „Ивентим“ и в „Дюкян меломан“ (София, ул. „6-ти септември“ 7а).

Ключови думи: