Крисчън Макбрайд представя музиката от The Movement Revisited в Центъра „Кенеди“

Крисчън Макбрайд представя музиката от The Movement Revisited в Центъра „Кенеди“

Програмата звучи като част от празненствата по случай Месеца на афроамериканската история и култура

Басистът Крисчън Макбрайд ще изпълни музиката от албума си The Movement Revisited: A Musical Portrait Of Four Icons на 4 февруари в Центъра „Кенеди“ във Вашингтон. Проектът, по който Макбрайд работи в продължение на 2 десетилетия, беше издаден през 2020 г. Той отдава почит на 4 велики личности, дали своя безценен принос в борбата за граждански права. Това са Мартин Лутър Кинг, Роза Паркс, Малкълм Екс и Мохамед Али. В записите е включен и кратък трибют за президента Барак Обама. Музикалните портрети на четирите икони съчетават елементи от джаз, госпъл, суинг, симфонична и бигбендова музика, spoken word и др.

„За мен е голяма чест да представя The Movement Revisited в Кенеди център заедно с Госпъл хора на Университета „Хауърд“, казва Крисчън Макбрайд и продължава: „Има толкова много история във Вашингтон, окръг Колумбия – като се започне от ролята на Бенджамин Банекер за облика на града, премине се през речта на Мартин Лутър Кинг пред Мемориала на Ейбрахам Линкълн и се стигне до основаването на Smithsonian’s National Museum of African American History and Culture. Вашингтон винаги е заемал важно място в наследството на чернокожите американци.“

Концертът на Крисчън Макбрайд в Центъра „Кенеди“ е част от Месеца на афроамериканската история и култура. На сцената басистът ще бъде заедно със своя бигбенд, а сред специалните гости са вокалистката Алисия Олатуджа и Howard Gospel Choir към Университета „Хауърд“ с диригент Джей Ди Стийл. Носителят на награда „Еми“ Кийт Дейвид и носителката на „Тони“ Тамара Туни ще влязат в ролите на някои от разказвачите по време на събитието.

Ключови думи: