Кралете  на лаунджа Thievery Corporation в София на 28 юни

Кралете на лаунджа Thievery Corporation в София на 28 юни

Националният исторически музей отваря врати за едно концептуално шоу, част от световното турне The Outernational Tour V.2

Четири години след последното си гостуване у нас Thievery Corporation отново включиха България в концертния си календар. На 28 юни в София кралете на лаунджа ще излязат на живо пред българска публика, за да увенчаят началото на лятото с голям концерт, част от тазгодишното им световно турне The Outernational Tour V.2. Организатор на събитието е EventEase, а билетите вече са в продажба. Джаз ФМ е медиен партньор.

Завладяващото шоу на Thievery Corporation ще се разгърне насред исторически артефакти от различни епохи. Те ще са естествен декор в топлината на юнската вечер, предразполагаща присъстващите да се потопят в атмосферичния им звук - мост към далечни светове, култури и епохи. Сцената за събитието ще бъде изградена на открито пред Национален исторически музей с панорамна гледка към издигащата се насреща Витоша планина.

Вашингтонското електронно дуо, зад което стоят имената на Ерик Хилтън и Роб Гарза, за пореден път ще сгрее душите на хилядите си български фенове с хипнотична смес от реге, лаундж, дъб, боса нова, афро бийт, трип хоп, есид джаз, гарнирани с индийски, бразилски и арабски мотиви. Аудиовизуалните ефекти и участието на изпълнители от различни етноси са съпътстващ, но ключов елемент от магията на сценичното им присъствие.

Името на настоящото турне Outernational носи послания, по-актуални от всякога в глобален план. То отразява идеалите на Хилтън и Гарза за свят, базиран на разнообразие, приемане и осъзнатост за значението на приобщаването, отвъд национални и етнически граници. „Артистите с фокус върху хората като The Clash, Fela Kuti и Manu Chao винаги са били значими за нас, а ангажирането със социални идеи - част от това, което се опитваме да правим“, споделя Хилтън.

Повече от 25 години Thievery Corporation градят своя емблематичен звук, превърнал се в култ за милиони меломани по света, неподвластен на жанровите опрделения. С 10 студийни албума, още толкова компилации и над 30 сингъла те отдавна са се превърнали в явление на съвременната музикална сцена, оказващо влияние на редица изпълнители и продуценти и оглавяващо афишите на най-големите фестивали като Lollapalooza, Coachella и др.

Билети за концерта на Thievery Corporation ще откриете тук. В продажба е и VIP пакет, който дава право на приоритетен достъп, специален бадж за концерта, достъп до ВИП зоната, която ще е с директна видимост към сцената и отделен бар.

Ключови думи: