Конкурс за нова песен New University Talent провежда „Нов български университет“ с медийното партньорство на bTV Radio Group

Конкурс за нова песен New University Talent провежда „Нов български университет“ с медийното партньорство на bTV Radio Group

Заявки за участие се приемат до 17 ч. на 31 март

Да даде бъдеще на песента, като насърчи младите таланти към творчество, подпомогне ги в техния път на развитие и ги срещне отблизо с публиката си поставя за цел конкурсът за нова авторска песен New University Talent. Организиран от „Нов български университет“ с медийното партньорство на радиостанциите от bTV Radio Group, той ще протече под мотото „Ти задаваш тона“.

Кандидатите – автори и изпълнители, трябва да са на възраст от 15 до 30 години и да участват само с една творба, която до момента не е публикувана и излъчвана. Няма ограничения за жанра на композицията. Песните могат да бъдат заявявани и чрез демо запис. Няма такса за участие.

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на „Нов български университет“ и bTV Radio Group, ще определи наградите в конкурса. Те включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Публиката също ще има възможност да гласува за свой фаворит. bTV Radio Group ще връчи специална награда за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход. Победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез галаконцерт, излъчван в дигиталните канали на НБУ и да се включат в ефирите на bTV Radio Group. Специален подкаст, воден от Мона и Venzy, ще ни среща отблизо с младите артисти.

Чрез конкурса за нова песен New University Talent „Нов български университет“ отваря вратите на модерно оборудваните студиа на Радио-телевизионния си център, за да подкрепи младите изпълнители, композитори, текстописци, аранжори, създаващи оригинален музикален продукт. Популяризирането на младежкото творчество и повишаването на нивото на обучението по музика е пресечната точка в дейността на образователната институция с радиостанциите от bTV Radio Group, чиято дългогодишната кауза е представянето на разнообразна високостойностна музика и създаването на качествено информационно и музикално съдържание.

Регистрация за участие в конкурса New University Talent може да бъде направена на адрес: www.talent.nbu.bg до 17 ч. на 31 март. Конкурсът има канали в дигиталните платформи: във FacebookYouTube и Instagram.

Ключови думи: