Коледни песни на Нат Кинг Коул звучат в нови версии в A Sentimental Christmas with Nat King Cole and Friends: Cole Classics Reimagined
Снимка: Capitol Records

Коледни песни на Нат Кинг Коул звучат в нови версии в A Sentimental Christmas with Nat King Cole and Friends: Cole Classics Reimagined

Празничният албум е с нови аранжименти и с виртуални дуети с Джон Леджънд, Глория Естефан, Джони Матис и др.

Кадифения глас на Нат Кинг Коул слушаме в нов албум с негови коледни класики. A Sentimental Christmas with Nat King Cole and Friends: Cole Classics Reimagined ще излезе на 29 октомври, а първи сингъл е виртуалният дует с Джон Леджънд в The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire). Оригиналът на песента е записан преди точно 75 години – през 1946 г., когато светът се съвзема, изтерзан от Втората световна война. В новата версия прави впечатление контрастът между мекотата и смирението в изразяването на Нат Кинг Коул и призива на новото време за по-голяма настойчивост и категорично утвърждаване. Така изпълнението прави паралел между две епохи с техните различни светогледи, обръща внимание на това, което ни липсва днес, а е толкова човешко, подбужда ни да го потърсим в живота и в света около нас.

Албумът е с участието на още гости вокалисти – утвърдени имена като Джони Матис, Кристин Ченоуит и Глория Естефан, както и младата звезда Калъм Скот. Смесването и мастерирането са на копродуцента Дейв Райцас, носител на множество награди „Грами“, направил микса на отличения със златно грамофонче виртуален дует на дъщеря и баща Натали и Нат Кинг Коул Unforgettable.

Издател на албума е звукозаписната компания на звездата Capitol Records. В създаването му е използван гласът на Нат Кинг Кол, който е наново обработен и е поставен върху нови аранжименти. За основа служат както записи от The Christmas Song, така и други изпълнения на ненадминатия вокалист. Аранжиментите са направени от номинирания за „Оскар“ Хорхе Каландрели, който е и диригент на оркестъра.

Нат Кинг Коул – A Sentimental Christmas with Nat King Cole and Friends: Cole Classics Reimagined

1. Deck the Hall/Joy to the World (duet with Johnny Mathis)
2. O Come All Ye Faithful (Adeste Fideles)/The First Noel
3. The Very Thought of You (duet with Kristin Chenoweth)
4. Auld Lang Syne (Interlude)
5. (I Love You) For Sentimental Reasons
6. O Holy Night (duet with Calum Scott)
7. O Little Town of Bethlehem/Silent Night
8. We Wish You a Merry Christmas (Interlude)
9. A Nightingale Sang in Berkeley Square (duet with Gloria Estefan)
10. The Little Boy That Santa Claus Forgot
11. The Christmas Song (Chestnuts Roasting on An Open Fire) (duet with John Legend)

Ключови думи: