Jazz FM празнува 20-и рожден ден със специална програма с музика на живо

Jazz FM празнува 20-и рожден ден със специална програма с музика на живо

В студиото ни гостуват някои от най-обичаните български джаз артисти

Jazz FM ще срещнем своите слушатели на живо с някои от най-обичаните български джаз артисти в празнично предаване по случай 20-ата си годишнина. Програмата ще излъчим от 13 до 16 ч. на 17 септември, когато навършваме две десетилетия от старта си в ефира. Заедно с Музикалния продуцент на Jazz FM – басиста Владислав Мирчев, сформирахме специален квартет, който ще свири в студиото ни, и в него са още Ясен Велчев – кийборди, Стоян Янкулов – барабани, Тодор Бакърджиев – тромпет. В репертоара подбрахме джаз, блус и фънк класики, които отразяват стиловия характер на Джаз ФМ. Специални гости ще бъдат вокалистите Мими Николова и Деси Андонова, както и инструменталистите Венци Благоев, Димитър Благоев, Вили Стоянов, Михаил Йосифов, Димитър Льолев. Всички музиканти, преди да засвирят в ефир, ще гостуват в студиото ни, за да поговорим за джаза у нас и за приноса на Джаз ФМ в динамиката на развитието на жанра. Водещи на празничното предаване ще бъдем с Емил Войников и Таня Иванова, а по телефона ще включим колегите от Пловдив Мирослава Кацарова и Младен Димитров.

Изминалите 20 години посветихме в служба на ценителите на джаза – музиканти и публика, в стремежа да увлечем в неговите идеи за по-добър живот все повече артисти и слушатели. През цялото време достиженията на жанра са цел на ефира ни, а специален акцент е изкуството на българските творци. За да направим още по-близка връзката им с аудиторията, започнахме поредица от нови инициатива – ефирните и онлайн проекти „Джаз истории“, „За албумите от техните създатели“, „Джаз емоции“, „Филми за джаза“, „Не е само спомен“, записахме албум на първата българска джаз певица – Лени Вълкова. Така общуването между артисти и публика става директно чрез ефира, сайта и социалните платформи на Jazz FM. Подготвяме много нови инициативи, с които ще продължим да въздействаме на средата и да я облагородяваме чрез джаза.

През годините организирахме много концерти и ви срещнахме с ярки имена от страната ни и от света. С музика на живо започнахме своя път, така ще отпразнуваме и резултатите до момента. И ако стартът се състоя в Зала 1 на НДК, сега събитието ще бъде в нашия ефир, дал толкова много радост на екипа ни и на цялата джаз общност.

Удовлетворението от работата ни се измерва с нашата отговорност към изкуството, водени от която обещаваме още много постижения!

Ключови думи:
@