Jazz FM получи специалната награда на Plovdiv Jazz Fest
Снимка: Владислав Христов

Jazz FM получи специалната награда на Plovdiv Jazz Fest

Отличието ни бе връчено на откриването на седмото издание на фестивала

Jazz FM с благодарност приехме Специалната награда на Plovdiv Jazz Fest за популяризиране на джаз музиката със специален акцент върху българската сцена. „Връчваме Специалната награда на Jazz FM за подкрепата на джаз общността, за това, което успява да прави като единствената медия, посветена на джаза у нас – да помага на българските артисти и да ги подкрепя, като същевременно е прозорец към нещата, които се случват по света.“ – каза организаторът на фестивала Мирослава Кацарова в студиото на Jazz FM. Тя е част от екипа на радиото от първия му ден и е водещ на предаванията за латино и за вокален джаз Desafinado и Singin’ & Swingin’.

„Приемаме отличието като признание за ежедневната ни работа за развитие на джаз културата в България. Внимателно следим какво се случва по света и запознаваме слушателите си с богатството на традицията и най-новите тенденции, непрекъснато разширявайки аудиторията. Това е един от елементите на грижата ни за джаз сцената у нас, която е приоритетът ни. Често ни питат дали ни е трудно. Отговорът е – важно е. С осъзнаването на това идват и ежедневните действия за описването и съхраняването на наследството, култивиране на уважение към него, намирането на множество форми за придаване на динамика на съвременната сцена. Постоянно сближаваме артисти и публика. Когато тук сме свършили работата си добре, означава, че сме се погрижили за бъдещето. За него полагаме специални усилия в различни инициативи за подкрепа и изява на младите таланти. Нашата работа всеки ден е удоволствие и ни носи удовлетворение. Работим, свързани в любов.“ – каза от сцената на фестивала програмният директор на Jazz FM Светослав Николов, водещ на предаването „Джаз ден“.

През тази година Jazz FM отпразнува юбилейни 20 години от създаването си. „Jazz FM стартира с мисията да подкрепя българската джаз сцена и джаз музикантите ни. Две десетилетия по-късно оставаме верни на тази първоначална идея, заложена с появата ни. Благодаря за признанието на Plovdiv Jazz Fest – на нашите мили домакини и любими на сърцата ни хора. Знам колко много усилия полагат, за да поддържат това високо ниво на фестивала. И също така знам, че заедно можем да променяме средата, в която живеем и да сбъдваме мечти. Към вас публиката – искам да ви поздравя, че избрахте тази вечер да бъдете тук!” – добави Таня Иванова, водещ на „Следобедни импровизации“.

На сцената бяха петима от екипа на Jazz FM – Мирослава Кацарова, Светослав Николов, Таня Иванова, музикалният продуцент Владислав Мирчев, водещият на Jazztronica Младен Димитров. Водещият на All-Time Jazz Masters Емил Войников не можа да присъства на церемонията, но изпрати своите поздравления към публиката.

Снимка: Владислав Христов

Снимка: Владислав Христов

Снимка: Владислав Христов

Снимка: Владислав Христов

Снимка: Владислав Христов

Снимка: Владислав Христов

Ключови думи:
@