Изпит показ на учениците в ЧПГСИ „Акатамус“ с вълнението от сцената и вдъхновението от публиката

Изпит показ на учениците в ЧПГСИ „Акатамус“ с вълнението от сцената и вдъхновението от публиката

Събитието е на 25 януари от 18 ч. при свободен вход в Дом на културата „Искър“

Изразявайки се от сцената, на която мечтаят да прекарат професионалния си живот, с вдъхновението на публиката, с която ще общуват на езика на изкуството, младите таланти от 8 и 9 клас на Частна професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“ ще положат своя изпит по специален предмет след първи срок утре в концертната зала на Общински културен институт Дом на културата „Искър“. В спектакъла в две части преподаватели и зрители ще оценят техните умения в актьорското, певческото и танцовото майсторство – първите – с оценки, вторите – с аплодисменти. Събитието е при свободен вход.

Така, вместо с притеснение, младите творци ще се явят на изпита показ с вдъхновение, за да представят наученото в своите изпълнения. „Целите са високи, защото в желанието си да развиваме таланта им, се надскачаме самите ние, преподавателите. Изискванията са доста сериозни, но децата откликват с огромен интерес и удоволствие. Учим ги да вярват в себе си, за да може, когато излязат на сцената, публиката да вярва в тях.“ – споделя в интервю по Jazz FM Даниела Станкова – ръководител на катедра „Поп и джаз пеене“ в гимназията и вокален педагог, преподавател по вокални ансамбли и вокална постановка на актьорите.

„Всеки артист е изправен пред този въпрос – дали излиза на сцената като на изпит или като на празник с необходимостта да изяви себе си. Само за един срок създадохме атмосфера на емпатия. Учениците разбраха, че проявата на сцена е свързана с изключително сериозна работа и дисциплина.“ – добави гл. ас. д-р Ралица Ковачева-Бежан, която освен в НАТФИЗ, вече преподава техника на говора и художествено слово и в ЧПГСИ „Акатамус“.

Ключови думи: