Иван Христов и Андрей Арнаудов събират най-желаните работодатели в Берлин

Иван Христов и Андрей Арнаудов събират най-желаните работодатели в Берлин

Най-големият кариерен форум в страната и чужбина пристига в Берлин на 13 април. Организира го платформата на Иван Христов и Андрей Арнаудов - Bulgaria Wants You.

Събитието „Кариера и живот – защо в България?“ се доказа като най-успешния форум за българите по света и у нас, а всяко издание привлича стотици посетители. През последната година негови домакини бяха Лондон, Виена, София, Пловдив и Варна, а на 13 април то ще се състои в немската столица. Традиционно форумите са напълно безплатни за посетители и протичат в две части – кариерно изложение и лекторски панел. Събират на едно място най-коректните работодатели в България, а гостите, които ги посещават са мотивирани млади българи, често получили своето образование в чужбина, но избрали да се развиват в родината си.

Сред имената на популярните личности, които ще влязат в ролята на лектори в Берлин са президентът Росен Плевнелиев, актьорът Самуел Финци, артистичното семейство на Яна Титова и Алекс Алексиев, предприемачът Христо Попов, ПР специалистът Максим Бехар, певицата Люси Дяковска. В качеството си на мотивационни лектори ще бъдат и топ мениджъри на международни компании, които имат свои щандове на кариерното изложение. Последното издание зад граница на най-големия форум: „Кариера и живот – защо в България?“ се проведе във Виена. Посетителите имаха възможност да попълнят онлайн анкета, чиято цел бе да обобщи техния профил, причините за заминаването им зад граница и възможностите за тяхното завръщане в родината.

Организаторите от Bulgaria Wants You обобщават, че 85,7% от попълнилите анкетата във Виена обмислят да се завърнат за постоянно в България. Интересен детайл е този, че малко над 50% от тях живеят зад граница повече от пет години. 58,7 % от анкетираните посочват, че причина за тяхната емиграция е по-добро образование, по-добър стандарт на живот и по-високи доходи.

„Говорим за промяна на държавата, но промяната на държавата започва от промяната на всеки един от нас. Когато започне промяната в мисленето, да мислим какво можем да дадем, а не да вземем, тогава ще започне и промяната в държавата.“ – коментира Иван Христов.

Събитието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация за запазване на място на сайта на платформата Bulgaria Wants You.

Ключови думи:
@