Intelligent Music Project закриват The Creation Tour 2021 на Античния театър в Пловдив днес
Снимка: Intelligent Music Project

Intelligent Music Project закриват The Creation Tour 2021 на Античния театър в Пловдив днес

Групата започва работа по седми албум, посветен на безусловната обич

На 25 септември от 19:30 ч. на Античния театър в Пловдив супрегрупата Intelligent Music Project на д-р Милен Врабевски ще завърши с концерт своето турне The Creation Tour 2021 в града, в който го откри през май. Начело е титулярният фронтмен Рони Ромеро, а с формацията отново ще бъде Карл Сентанс. „Решението да закрием първата част от турнето си в Пловдив съвем не е случайно – в този град имаме изключително вярна публика и искаме да й подарим още едно незабравимо преживяване. Вярваме, че страхотната атмосфера на Античния театър ще направи шоуто още по-специално!“ – сподели създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

The Creation Tour 2021 бе белязано от изпълнени с възторг срещи с публиката. Още една предстои. „За нас всеки концерт бе празник. Сега отново ще направим едно участие, което вярвам, ще се запомни. Това е закриване на лятното ни турне и откриване на звукозаписните сесии за седмия ни албум. Искаме да бъдем отново заедно с феновете си, защото имаме какво предложим с двама изключителни вокалисти, които са много подходящи като вокални бленди за стила на групата – Рони Ромеро като класически наш вокалист през последните три години и специалния ни гост Карл Сентанс от „Назарет“, който се смята за неразеделна част от групата, поне той така се чувства.“ – посочи в интервю по Джаз ФМ д-р Милен Врабевски.

Снимка: Intelligent Music Project

„Заедно с Intelligent Music Project се сработихме страхотно, обожавам начина, по който звучат песните и се чувствам превъзходно на една сцена с групата. Преди 3 – 4 години свирихме с „Назарет“ в Античния театър. Спомням си го много добре – страхотно място! На 25 септември очаквайте едно много добро рок шоу и не се страхувайте – екипът се е погрижил за безопасността на всички и всички противоепидемични мерки ще бъдат строго спазени!“ – изрази очакването си Карл Сентанс няколко седмици преди последното шоу на групата за сезона в най-стария град в Европа.

„Ще покажем следващото ниво на развитието си.“ – казва за концерта в Пловдив д-р Милен Врабевски. Като нова крачка напред във взаимоотношенията в групата, в седмия албум на Intelligent Music Project музикантите ще композират заедно. „Започваме с две съвместни песни на Бисер Иванов, Иво Стефанов и Рони Ромеро. Те ще бъдат изключително интересни за нашите почитатели. Аз лично с Иво Стефанов и Бисер Иванов ще изненадаме публиката с два инструментала, с които откриваме и закриваме албума от общо 13 заглавия. Вярвам, че новият подход и новото развитие в представянето на творчеството ни ще изненадат приятно нашите почитатели.“ – представя седмия албум на групата д-р Милен Врабевски.

През цялото време формацията градира посланията към публиката, разкривайки нови и нови елементи от пътя към пълноценния живот. „Седмият албум е посветен на безусловната обич, на това, което ни изгражда като личности, което ни прави полезни създания за този свят. С безусловната обич във вида, в който, когато я има и когато смятаме, че е наш източник на енергия, животът ни започва да се развива по друг начин. Отглеждаме децата си в обич и хармония, даваме им възможност да станат пълноценни личности, ние самите започваме да прогресираме и да разбираме смисъла на живота. За да можем да ракрием тези истини, сме ангажирали цялата енергия на групата, насъбрана през последните три – четири години.“ – обясни д-р Врабевски.

Енергията има свой неизчерпаем източник в обичта. Затова и зарядът е толкова силен – групата завършва турнето и вече работи по нов албум. През декември предстоят още концерти в по-малки градове.

Intelligent Music Project е в състав: Стоян Янкулов – Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Лина Никол, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Самуел Ефтимов, Рони Ромеро и Карл Сентанс. В специален момент на концерта в Пловдив ще прозвучи песен в памет на първия вокалист на супергрупата на д-р Врабевски – Джон Лоутън. „Той бе неразделна част от Intelligent Music Project. Изпълнени с болка и тъга, решихме да изпълним за него с обич и признателност за всичко песента „Приказка“, която той направи хит.“ – разказа в интервю по Джаз ФМ д-р Милен Врабевски. Разговора можете да чуете в плейъра под основната снимка на публикацията.

Концертът на Intelligent Music Project в Пловдив се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Общински иститут „Старинен Пловдив“ и бизнеса. Джаз ФМ е медиен партньор. Билети се продават в мрежата на Eventim и в Grabo.

Ключови думи: