Хитове от фестивала Сан Ремо слушаме на живо в знаменито италианско шоу

Хитове от фестивала Сан Ремо слушаме на живо в знаменито италианско шоу

Знаменитото италианско шоу "Магията на Сан Ремо" тръгва на европейско турне. Хитовете на световноизвестния музикален фестивал в Италия ще звучат и в България. Така магията на италианската музика ще завладее и София на 15 октомври в Зала 1 на НДК.

Зрителите ще имат възможността да чуят легендарни хитове в изпълнение на четири италиански звезди под акомпанимента на оркестъра на Софийската филхармония.

Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали... Тези великолепни гласове, покорили световните сцени, перфектно предават настроението на най-известните шлагери.
"За една вечер ще се пренесете в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате чувството на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от създаването на фестивала до наши дни", сподели организаторът на концерта Евгения Стайловска от GOST.


Меломаните ще могат да си припяват любимите песни. От сцената ще звучат "Воларе", "Феличита", "Италиано", "Сузана" и много други. Концертът ще дирижира известният израелски маестро Дан Рапопорт, под чиято палка свирят различни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.

Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години. Той се превърна в един от най-популярните конкурси за естрадни песни в света и стана вдъхновител на "Евровизия". Участието в Сан Ремо постави началото на кариерата на много световноизвестни италиански певци, между които Андреа Бочели, Паола и Киара, Лаура Паузини и Джилиола Чинкуети.

Фестивалът вече дълги години е едно от най-важните културни събития в страната, а за останалия свят се превърна в емблема и символ на Италия. Малкото и живописно градче Сан Ремо на брега на Лигурско море, домакин на фестивала, днес е известно по всички краища на земята.

 

Ключови думи:
@