Джони Мичъл, Бет Мидлър и Бери Горди с Отличията на Кенеди център
Снимка: Scott Suchman

Джони Мичъл, Бет Мидлър и Бери Горди с Отличията на Кенеди център

Престижните награди се връчват за цялостен принос към изкуството и културата

През изминалите почивни дни за 44-ти път Центърът за сценични изкуства Джон Ф. Кенеди връчи престижните си отличия на 5 забележителни личности за техния цялостен принос към изкуството и културата. Признанията бяха присъдени на оперния бас-баритон от Пуерто Рико - Xустино Диас; на Бери Горди - създател на Motown, автор на песни и продуцент; Лорн Майкълс - създател и продуцент на телевизионното шоу Saturday Night Live; на една от най-обаятелните дами в развлекателната индустрия – легендарната певица, актриса и комедиантка Бет Мидлър и на една от най-великите авторки на песни за всички времена – Джони Мичъл.

Празничното събитие се проведе на няколко етапа, включващо прием в Белия дом, церемония по връчване на медалите в Библиотеката на Конгреса и бляскав спектакъл в Opera House на Кенеди център. Изпълненията и трибютите бяха заснети и ще бъдат показани в програмата на CBS на 22 декември.

Джони Мичъл беше отличена за нейните вечни песни, докосващи милиони хора по света от различни поколения. Мичъл, която започва с изпитанията в живота си още на 9-годишна възраст, разболявайки се от полиомиелит, а преди няколко години едва оцеля от мозъчна аневризма, заяви от сцената, че в момента се чувства добре, след което последваха бурните аплодисменти от страна на публиката.

Бет Мидлър изнесе дълга благодарствена реч, която не беше лишена от характерното за нея чувство за хумор. Но отвъд смеха Мидлър разкри колко много е работила през годините и че това е работа, която тя обича с цялото си сърце. „Това беше работа, която ме свърза с най-брилянтните умове, с най-остроумните хора и с най-хубавата музика.“ – сподели Мидлър.

Чрез своята звукозаписна компания Motown бившият боксьор Бери Горди представи на света артисти като Смоуки Робинсън, The Four Tops, The Temptations, Стиви Уондър, The Supremes, Марвин Гей, The Jackson Five и др. „Чувствам се благословен да бъда в тази компания, конкретно в тази група от отличени, които познавам и на които се възхищавам от дълго време. Да се срещна с тях, да поговорим и да им кажа колко много ги ценя, беше прекрасно чувство за мен тази вечер.“ – заяви Бери Горди.

Ключови думи:
@