Джаз ФМ пеем и свирим за вас, открояваме ярки изпълнения в празнична Новогодишна програма от 18 до 24 ч. на 31 декември

Джаз ФМ пеем и свирим за вас, открояваме ярки изпълнения в празнична Новогодишна програма от 18 до 24 ч. на 31 декември

Всички гласове от ефира на радиото ще чуете в последните шест часа на 2021 г.

С Новогодишен радио джем в Jazztronica с DJ Mr. Moon започва специалната програма на Джаз ФМ за Новата година. В 18 ч. и в 23 ч. ще чуем празнично издание на предаването с музика на живо.

Снимка: Светослав Николов

„Искаме да ви пожелаем да бъдете здрави, да се наслаждавате на живота такъв, какъвто е, и да слушате красива музика, защото храната за душата е също толкова нужна и важна, колкото и тази за тялото. Наздраве от целия екип на Джаз ФМ и щастлива Нова година!“ – започва с пожелание водещият Младен Димитров.

Снимка: Светослав Николов

В предаването първо ще чуем две негови песни, записани с Мирослава Кацарова, които двамата пресъздават на живо в празничната Jazztronica.

Снимка: Светослав Николов

„Път към безкрайното лято“ и „Уча се да бъда с теб“ задават чувствената емоция на предаването.

Снимка: Светослав Николов

След тяхната мечтателност продължаваме с грууви фънк.

Снимка: Светослав Николов

На живо свирят музикалният ни продуцент – басистът Владислав Мирчев, и саксофонистът Венелин Георгиев – Венко.

Снимка: Светослав Николов

С много настроение ще изпратим 2021 г. и ще посрещнем Новата година.

Снимка: Светослав Николов

Празничната Jazztronica ще чуем и в първия ден на 2022 г., когато е повторението на предаването от 22 ч.

Снимка: Светослав Николов

В новогодишната вечер ще ви представим и специалните селекции на водещите по Джаз ФМ Светослав Николов (19 ч.), Таня Иванова (20 ч.) и Емил Войников (22 ч.). Водещият на „Джаз ден“ Светослав Николов се спира на основните моменти от българската музика през годината, водещата на „Следобедни импровизации“ Таня Иванова акцентира върху музикалното развитие у нас и новите тенденции по света, а с Емил Войников в All-Time Jazz Masters се обръщаме към изминалата година в контекста на историята на джаза. В 21 ч. ще чуете подбора на музикалния ни продуцент Владислав Мирчев.

Междувременно в програмата ни звучат специални акценти от наши основни предавания, които предстоят през уикенда. В „За албумите от техните създатели“ в събота от 14 ч. Невен Петрова и Александър Куманов представят Christmas in Trio на своето дуо BluNea, записан заедно с Михаил Иванов. В „Джаз емоции“ в събота и неделя от 19 ч. слушаме направени от Джаз ФМ записи на концерти през изминалата година. Документирахме редица събития, за да ги представим пред най-широка аудитория и да ги съхраним като етапи от развитието на джаза у нас. Многоканалният звукозапис, смесването и мастерирането направи Владислав Мирчев.

През 2021 г. работихме последователно, всеотдайно и с любов за развитието на джаз сцената, пътят бе лек и приятен с приятели и съмишленици, удоволствието – споделено със слушателите. В очакване сме на още приказни моменти през 2022 г. с удовлетворение от развитието на средата, което заедно постигаме!

Ключови думи:
@