Детска образователна програма, сутрешна музикална йога и още качествени преживявания на A to JazZ 2021

Детска образователна програма, сутрешна музикална йога и още качествени преживявания на A to JazZ 2021

Наред със звездната музикална селекция, която очаква всички фенове на джаза на 10-то юбилейно издание на A to JazZ, най-мащабният джаз фестивал у нас ще празнува заедно с хилядите си гости под открито небе с разнообразна програма и допълнителни възможности за целодневно забавление.

Още от сутринта на 10 и 11 юли всички, които искат да започнат уикенда с добро настроение, могат да посетят практиката на професионалните инструктори Хриси Митовска и Ния Койчева и тяхната „Музикална йога закуска“. Те ще посрещнат желаещите в 8:00 ч., а след сутрешната медитация и движението, подходящо за всички нива, ще предложат на гостите лека храна, докато музикантите започват репетициите за вечерното шоу. Класическата йога практика ще се проведе под звуците на традиционна индийска табла.

Най-малките, тяхното забавление и неспирно желание за нови емоции и знания отново намират място в програмата на фестивала. Образователната сцена A to JazZ Kids ще посрещне децата и техните родители в събота и неделя в 10:30 ч. На 10 юли уъркшопът ще е посветен на стила „латино джаз“ и неговото появяване през 60-те и 70-те години в Америка. В 11:30 ч. програмата ще продължи с уроци по меренге за децата, начални стъпки в салсата и състезателни игри.

На 11 юли в 10:30 ч. групата „Блоко Бринкадейра“ ще изненада децата и техните родители със зрелищно шоу с различни ритми, типични за батукада групите в Бразилия и по света, и ще ги запознае с разнообразни ударни инструменти като сурдо, репиник, кайша, тамбурина и други. Час по-късно всеки желаещ малък талант ще може да посвири сам на някой от екзотичните традиционни инструменти.

Множество спортни съоръжения и игри като волейбол, федербал, тенис на маса и други ще бъдат на разположение на всички посетители на фестивала през трите дни. Те ще се намират до традиционния арт-базар, който ще предложи богата селекция от креативни ръчно изработени изделия. Най-големите фенове ще се насладят и на официалния мърчъндайз, изработен от Rush Streetlive специално за 10-то юбилейно издание на фестивала.

Музиканти от 4 континента ще гостуват в България специално за най-големия и цветен джаз фестивал у нас. Звездният Майкъл Лийг от Snarky Puppy ще е хедлайнер с бандата Bokanté в петък вечер. Акцентът в събота ще е посветен на неповторимия Милчо Левиев, а непознаващият граници Хосе Джеймс ще взриви публиката за финал в неделя. Очаквайте още актуални новини около невероятните емоции, които предстоят за всички меломани в летните вечери между 9 и 11 юли в Южен парк 2. За повече информация, детайли и новини около A to JazZ 2021 следете Facebook и Instagram, както и сайта www.atojazz.bg.

Входът за фестивала e свободен. A to JazZ е под почетния патронаж на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и се осъществява с изключителната подкрепа на Столична община – Календар на културните събития, Национален фонд „Култура“, Фондация „Америка за България“ и Посолството на Република Турция в България.