Брас зарядът на Brass Squad в „Остров на музиката“ тази вечер
Снимка: Павел Сотиров

Брас зарядът на Brass Squad в „Остров на музиката“ тази вечер

Групата свири на живо в студиото ни преди да излезе в 19:30 ч. на Лятната естрада в Борисова градина

Една от енергичните и супер ентусиазирани за музиката групи изнася концерт в цикъла „Остров на музиката“ тази вечер. В 19:30 ч. на Лятната естрада в Борисова градина ще посрещнем Brass Squad. Седящите места и пикник одеялата надали ще се използват, тъй като музиката им просто те кара да танцуваш. Както танцува екипът ни вчера, записвайки техни изпълнения на живо в студиото ни. „Остров на музиката“ се организира от Общински културен институт Дом на културата „Средец“ с медийното партньорство на Jazz FM, част е от Лятната културна програма на Столична община, а входът е свободен.

Снимка: Павел Сотиров

Групата Brass Squad бе създадена по време на пандемията и това ѝ даде допълнителен смисъл. „Тогава мислехме да прекратим това, което правим, защото не виждахме потенциала и се чудехме какво ще става от тук нататък. Но към края на юни имахме възможност да свирим в „Синтезис“, за което благодарим на Велислав Стоянов, подал ни ръка. След това участие видяхме, че има потенциал, започнахме да правим репетиции, да създаваме репертоар.“ – разказа в студиото на Jazz FM лидерът Иван Петков. Само няколко седмици по-късно екипът ни слуша Brass Squad в бар Singles и с тяхната музика дълбоко поехме въздух в първото леко разхлабване на противоепидемичните мерки. Тогава като част от групата аплодирахме нашия колега Владислав Мирчев, който свири на бас.

Снимка: Павел Сотиров

„Не свирим типичните брас пиеси, имаме и кавъри, както и авторски творби. Искаме да бъдем различни, за да има в музиката ни по нещо за всеки. Смесваме Ню Орлиънс, поп музика и фънк, даже имаме и рок.“ – разказа още Иван Петков. За това, което ги свързва, обясни: „Музиката ни обединява. И енергията – приемаме работата си супер сериозно, но се и забавляваме.“

Снимка: Павел Сотиров

И така в студиото ни във фантастични, талантливи фънк изпълнения прозвучаха I Feel Good, Feel Like Funkin’ It Up, Get Lucky, Sweet Dreams… Още носим в себе си усещането за танц. Пиесите вече чухме в нашата програма, днес ще продължим да ги слушаме и нататък те ще звучат в ефира ни. Георги Ангелов благодари от името на всички на преподавателите и ментори в Музикалната академия – Велислав Стоянов, Михаил Йосифов и Христо Йоцов, които са в основата на проекта. Думите му бяха посрещнати с аплодисменти от другите членове на формацията.

Снимка: Павел Сотиров

На концерта в добавка към представените на живо при нас пиеси ще чуем и други любими – от съвремието и от недалечното минало, както и творба с балканско звучене. Всички те – изпълнени с огнения заряд на групата. „Доста различни нюанси на музиката сме приготвили и ще се радваме хората да ни подкрепят с енергията си, с аплодисменти и с танц.“ – кани ни на концерта Иван Петков.

Той е лидер група от музиканти със силно чувство на отговорността към музиката: „Не съм си мислел, че ще създам нещо подобно, което много да радва хората.“ Ивайло Благоев добавя: „Определено усещаме отговорността, която стои зад успеха. Знаем колко труд е нужен, за да се получи нещо интересно и готино, което да радва хората. А нас ни мотивира шумната публика, радостна от това, което правим.“

Ключови думи: