За всички почитатели на китарното изкуство - незабравима среща на Лари Карлтън и Дейвид Ти Уокър в албума @ billboard Live Tokyo

За всички почитатели на китарното изкуство - незабравима среща на Лари Карлтън и Дейвид Ти Уокър в албума @ billboard Live Tokyo

Двама изключителни китаристи - Лари Карлтън и Дейвид Ти Уокър, се събират за концерт в Япония, а незабравимото събитие е документирано с албума @ billboard Live Tokyo. Музикантите се срещат за първи път преди около 40 години по време на звукозаписна сесия с групата The Crusaders. Четири десетилетия по-късно и двамата се радват на забележителни кариери, комерсиален успех и десетки значими сътрудничества.

Лари Карлтън е печелил 4 пъти награда „Грами“ от общо 19 номинации. Работил е с артисти като Куинси Джоунс, Майкъл Джексън, Хърб Алпърт, Джони Мичъл, Steely Dan и др. Свирил е с известната формация на Джо Семпъл The Crusaders и супер групата Fourplay. Дискографията му наброява 30 заглавия и е участвал в десетки други проекти със златен и платинен статус по продажби.

Дейвид Ти Уокър също има славата на музикална легенда. Той е издал 15 албума като лидер, а като студиен музикант името му е записано в стотици джаз, соул и фънк проекти. Сред тях са Innervisions на Стиви Уондър; Let's Get It On и I Want You на Марвин Гей; Diana Ross Presents The Jackson 5, ABC и Maybe Tomorrow на The Jackson 5 и мн. др.

Лари Карлтън и Дейвид Ти Уокър споделят сцената в Токио с музикантите: Поли Сера (саксофон и вокали), ДеМарко Джонсън (клавишни), Травис Карлтън (бас) и Джийн Кой (барабани). В програмата са включени пиеси и на двамата китаристи, а с композицията на Карлтън The Well's Gone Dry от репертоара на The Crusaders те се връщат назад във времето. Сред изпълненията са нов прочит на класиката Feel Like Makin' Love и завладяващата блус версия на My Baby by My Side, която поставя подобаващ финал на концерта.

Дата на издаване: 7 юли 2015 г. от 335 Records

  • @ billboard Live Tokyo на Лари Карлтън и Дейвид Ти Уокър представяме днес в новото издание на предаването „Джаз емоции“, а отделни записи слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“.