За превръщането на мечтите в реалност - The Little Dream на Алфредо Родригес

За превръщането на мечтите в реалност - The Little Dream на Алфредо Родригес

Кубинският пианист Алфредо Родригес издаде четвъртия си солов албум The Little Dream, за който твърди, че е неговият отговор на ситуацията, в която се намира светът в момента. Алфредо разказва, че е очарован от мечтите и тяхното проявление в реалността и споделя, че мечтае хората да бъдат щастливи и да живеят в мир. „Става дума за детето, което е във всеки един от нас и как въображението и креативността могат да бъдат послания за надежда. Никой не знае по-добре от мен как малката мечта може да се превърне в голяма и как голямата мечта може да стане реалност.“ – казва още Алфредо.

Ако проследим живота му през последните години ще се убедим в това. На 19-годишна възраст той е избран да представлява родината си Куба на Международния соло пиано конкурс в рамките на Джаз фестивала в Монтрьо в Швейцария. Мечтата на Алфредо, разбира се, е да стане победител, но той не успява дори да се нареди сред финалистите. На следващия ден създателят на феста – вече покойният Клод Нобс, кани Родригес заедно с други млади музиканти в своята вила и там кубинският пианист се запознава с Куинси Джоунс. „Усетих, че има нещо абсолютно специално у Алфредо.“ – казва легендата и завръщайки се в Лос Анджелис, му предлага да работят заедно, но Родригес не може да приеме поканата заради кубинското ембарго. Няколко години по-късно пианистът взима решението да напусне Куба, оставя семейството и приятелите си и заминава за САЩ. Така сбъдва своята голяма мечта за по-добро бъдеще и за международна кариера в музиката.

The Little Dream е записан в трио с басиста/ китарист Мунир Хосн и барабаниста Михаел Оливера. Продуцент е Куинси Джоунс. Записите са направени за два дни и усещането за музика, изсвирена искрено и на един дъх, е осезаемо от първата до последната композиция. Алфредо е виртуоз на пианото, но в свиренето му има много топлина, отдаденост и неприкрито удоволствие. Музиката в албума е светла, оптимистична и колоритна, с въздействащо поетично звучене. С The Little Dream Родригес остава верен на кубинските си корени, но също така не пропуска да разшири музикалните си хоризонти по пътя към осъществяване на следващите малки или по-големи мечти.

Дата на издаване: 23 февруари 2018 г. от Mack Avenue Records