За любовта с любов: вокалистът Боб Мънди представя новия си албум Love To Me

За любовта с любов: вокалистът Боб Мънди представя новия си албум Love To Me

След дебюта си през 2014 г. с албума Something Beautiful наскоро нюйоркският вокалист Боб Мънди издаде втория си проект – Love To Me. Както подсказва заглавието, което в превод на български означава „Обичай ме“, в диска звучат любовни песни, а различните нюанси на любовта се разгръщат чрез красивия глас на Мънди и брилянтните аранжименти, направени от пианиста Дан Кауфман, който е и музикален директор на продукцията.

Боб Мънди изпитва любов към пеенето от ранна детска възраст, като споделя, че е можел да имитира всичко, което чуе. Сред влиянията си посочва Барбра Страйсенд с думите: „Винаги се шегувам, че тя ме научи как да пея.“ От 5-годишен животът му е свързан с пианото, след което продължава образованието си в тази посока. Никога не е вярвал, че ще стане професионален певец, но в един момент получава възможност да пее на сцената и това променя всичко. Мънди има кариера и като актьор с роли в телевизията и киното.

Love To Me е вдъхновен от голямата страст на вокалиста - джаза. За създаването на този изискан и интелигентен албум Боб Мънди се доверява на първокласни, виртуозни музиканти. Сред тях е българският басист Петър Славов, който свири и в дебюта на Боб - Something Beautiful, а сега сътрудничеството им продължава. Списъкът се допълва от пианиста Дан Кауфман, тромпетиста Доминик Фараначи, саксофониста Джоел Фрам, барабаниста Марк Фърбър и др.

В селекцията попада вечната тема But Beautiful, която Боб Мънди много обича. Той предлага на Дан Кауфман друга своя любима песен - Love To Me от бродуейския мюзикъл The Light in the Piazza, но не се е надявал Дан да се съгласи да й направи джаз аранжимент. Кауфман харесва предложението от първо слушане и Love To Me не само намира място в проекта, но и се превръща в заглавната композиция. В албума слушаме още The Good Life, No Time for Love и др. Мънди изпълнява песните с щипка артистичност в стил „Бродуей“, но подходът му към любовния материал е лишен от преструвки, претенция и излишна сантименталност. Гласът му звучи нежно, топло и естествено. Боб Мънди наистина пее за любовта с любов.

Дата на издаване: 2 октомври 2017 г.

  • Музика от Love To Me на Боб Мънди представяме днес в програмата на Джаз ФМ.