While You Were Sleeping на Хосе Джеймс е за всичко, което той обича в музиката

While You Were Sleeping на Хосе Джеймс е за всичко, което той обича в музиката

Ярък, експресивен, с нова творческа посока и все така креативен – такъв е новият албум While You Were Sleeping на модерния и иновативен певец от Ню Йорк Хосе Джеймс. От първата до последната песен в албума ни се отваря един нов и интересен музикален свят, белязан от гласа и безпокойството на певеца, който със сигурност умее да изненадва.

Хосе Джеймс записва While You Were Sleeping в Бруклин и включва авторски композиции, както и някои кавъри, като например Simply Beautiful, където звучи тромпетът на гост-музиканта Такуя Курода. Новото попълнение в звука на Хосе Джеймс е китарата на Брад Алън Уилямс. Тук са още кийбордистът Крис Бауърс, басистът Соломон Дорси, барабанистът Ричард Спейвън. В албума се долавят влияния от Джими Хендрикс и Ал Грийн. А песента Dragon е вълнуващ дует с Бека Стивънс.

Каквото и да се каже за албума на Хосе Джеймс няма да е така изразително, както това, което той самият споделя: „Този албум е синтез на всичко, което обичам в музиката – от съвременните Франк Оушън и Джеймс Блейк до онези, с които отраснах, като „Нирвана” и „Рейдиохед”. Това също така е нещо като любовно писмо за нощите, които съм прекарал в Източен Лондон в клубове като „Пластик пийпъл” и „Карго”. Бих искал с този албум хората да се радват и да открият нещо ново за себе си.”

Дата на издаване: 10 юни 2014 г. от Blue Note

  • While You Were Sleeping на Хосе Джеймс звучи премиерно по Джаз ФМ радио днес в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” и е акцент на Singin’ & Swingin’ в неделя от 11 ч. и идната сряда от 21 ч.