Waters of March на Хилда Казасян и Живко Петров: златната есен в песента е нашата живителна пролет

Waters of March на Хилда Казасян и Живко Петров: златната есен в песента е нашата живителна пролет

Гледахме ги как се веселят на влакова платформа, какви приключения преживяват, колко са красиви на фона на приказните гледки от страната ни… И с все по-голямо нетърпение очаквахме да чуем и видим това, което ни подготвят. Хилда Казасян и нейните музиканти ни заплениха в социалните мрежи с радостта от създаването на музика, за да узнаем сега, че това е фантастичен – съвременен и с ретро препратки, ефирен запис на песента Waters of March. С него Живко Петров официално влиза в клуба на пеещите пианисти. А вълнуващото видео, режисирано от Васил Къркеланов, предстои да направи своята концертна премиера идната сряда.

Бразилия от 70-те, Франция от 60-те, България и светът днес – версията на Waters of March, която Хилда Казасян ни поднася с Живко Петров, Мишо Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов, трепти от спомени за романтични усещания, зарежда с любов и добро настроение. Пътешествието е визуално предадено – в промо видеото към клипа се редуват кадри от ретро вагон, открита влакова платформа и устремен напред сред облаци от пара локомотив. От снимки в социалните мрежи виждаме, че част от сцените са заснети на пероните на изоставени гари.

„Въобще нямах представа, че това всичкото ще се случи.“ – казва в промо клипа Хилда Казасян. И Живко получава неочакваното: „Представям си едно спокойствие, един релакс…“ Вместо това – силни усещания. Докато влакът препуска и те са на платформата, снимат без допълнително обезопасяване.

„Цялата интимност, цялото отношение, цялото потапяне в този приказен свят, благодарение на БДЖ, ми се иска да се случи пак. И ще помоля Васил да направим втора серия.“ – казва на финала Хилда.

Веднъж пожелано, ще се случи, а междувременно ще видим клипа на концерт за премиерата му на 14 юни от 19 ч. в „София лайв клуб“. Хилда ще пее с Живко Петров, Мишо Йосифов, Христо Йоцов и Димитър Карамфилов. Входът е с билети от 15 лв. при предварителнапродажба и 20 лв. на входа на клуба.

„На този, един от най-популярните стандарти на Жобим, много му отива да бъде дует. А няма нищо по-сладко от пеенето и фразирането на инструменталист, няма нищо по-приятно от музикантското пеене.“ – сподели в интервю по Джаз ФМ Хилда Казасян за поканата си към Живко Петров за вокално дуетно партньорство. По време на подготовката, седейки на пианото до Живко, го чула как пее и веднага му предложила да го включи като глас в песента. Също веднага той приел. Разговора на Таня Иванова с Хилда Казасян можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Ето го и самото видео:

Източник на снимките: фейсбук страницата на Хилда Казасян.