Въображението е живо и мечтите се сбъдват в албума My Dream Duets на Бари Манилоу

Въображението е живо и мечтите се сбъдват в албума My Dream Duets на Бари Манилоу

Не разходка в миналото, не възкресяване в сегашния момент, а магична среща в красивата музика и в радостта от това да си със скъпи на сърцето ти хора, е новият албум My Dream Duets на Бари Манилоу. Все пак, любовта е свободен полет, неограничен от създадените от човека категории за време и пространство – измислили сме ги, за да подредим света си, но те вкарват в рамки фантазията и въображението. Затова My Dream Duets е вълшебство, в което Бари Манилоу сбъдва мечтите си – да изпее с Джуди Гарланд как любовта кара сърцето да трепне и с Уитни Хюстън как любовта е завинаги, да отвори вратата за любовта с Мерилин Монро, в хармония с Луис Армстронг да сподели колко прекрасен е светът, да се превъплъти в конферансие и да обяви как двамата с Мама Кас ще представят следващото изпълнение! Така приказката продължава 11 песни, в които Бари Манилоу съпреживява най-важното още за Джими Дуранте, Франки Лаймън, Джон Денвър, Анди Уилямс, Дъсти Спрингфийлд и Сами Дейвис джуниър.

Макар сравнително малко познат в България, Бари Манилоу е един от най-популярните световни изпълнители – той е носител на наградите „Грами”, „Еми” и „Тони”, почитателите му са изкупили над 80 милиона екземпляра от неговите албуми и дори са си измислили нарицателно – Fanilows. My Dream Duets е неговият дебют за звукозаписната компания Verve.

Нищо не може да спре човека, желаещ да превърне мечтите в реалност, колкото и невъзможно да изглежда това. „Когато ми предложиха да запиша дуетен албум, съставих списък с артистите, с които бих искал да пея. Оказа се, че всички те вече не са между нас”, разказва Бари Манилоу. Съвременните технологии, разбира се, правят съвсем възможно и лесно да запишеш виртуален дует. Но само с любовта тези дуети могат да оживеят. Както се случва в My Dream Duets – албум, който е сбъднато желание.

Често Бари Манилоу използва интродукциите на песните, за да се обърне с посвещение към изпълнителя, с който ще пее, и след това се впуска в музикалното приключение с него. Творческата му всеотдайност започва с избора на песните – върхови в кариерите на оригиналните артисти солови изпълнения, и продължава с аранжиментите, които изпълва с живи образи. Съвременните технологии участват само в извличането на гласа от оригиналното изпълнение – след това сърцето говори в преоркестрирането, записа на новите партии и смесването в тях на гласа на автентичния изпълнител. „Този албум е чудо! Това е най-невероятното нещо, което съм правил. Надявам се на слушателите да им е толкова забавно, колкото ми беше на мен да го създам”, казва Бари Манилоу.

Дата на издаване: 27 октомври 2014 г. от Verve

  • My Dream Duets на Бари Манилоу представяме с отделни изпълнения в „Джаз ден” и „Следобедни импровизации” днес и звучи в цялост в All-Time Jazz Masters.