Всичко е възможно! Тони Бенет и Лейди Гага мечтаят, обичат и се забавляват заедно със слушателите в Cheek to Cheek

Всичко е възможно! Тони Бенет и Лейди Гага мечтаят, обичат и се забавляват заедно със слушателите в Cheek to Cheek

Откривайки с Anything Goes на Коул Портър съвместния си албум Cheek to Cheek, Тони Бенет и Лейди Гага ни подканват, също като тях, да се освободим от предразсъдъците и задръжките в името на истинската любов и чистото забавление – защото в живота всичко е възможно! Тя е суперзвезда, той е ветеран; тя е на 28 г., той е на 88; двамата имат общо 22 награди „Грами“. В съвместния си албум те взаимно извличат от себе си и добавят – сили, енергия, обич – всеотдайни един към друг, към слушателите и към музиката.

Тяхната история е вече добре позната – от дълго време насам Тони Бенет и Лейди Гага споделят със слушателите чрез интервюта и публикации в профилите си в социалните мрежи своята близост и духовна връзка. Накратко – срещат се случайно зад кулисите на благотворителен концерт, тя гостува в неговия пореден дуетен албум, откриват се като приятели и музикални партньори, та чак до момента, в който тя си татуира нарисуван от него тромпет на Майлс Дейвис. През последните години е нямало съвместен албум, за който да сме били така добре подготвени от партньорите в него за тяхната взаимност, за радостта им от работата заедно, за зрелостта, до която са достигнали в общия музикален и житейски път. За това колко въодушевена е тази среща в цялото богатство на общуването говори всяка от песните в албума. Подборът на репертоара е диалог за живота и любовта, на който плът дават аранжиментите с техните мечтателни и възторжени моменти, а вокалите са искрени и истинни.

Двата сингъла, които предшестваха премиерата на албума, казаха, че всичко е възможно и това „всичко“ е любов (песните Anything Goes и I Can’t Give You Anything but Love). Така за публиката остана само да предчувства удоволствието да е част от разговора между тези двама така свързани и обърнати един към друг музиканти. И да го сбъдне, пускайки си албума. Защото е така вълнуващо да се откриваме и да сме заедно!

Дата на издаване: 24 септември 2014 г. от Columbia

  • Cheek to Cheek на Тони Бенет и Лейди Гага представяме с музикални акценти в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“ днес и в цялост – в Singin’ & Swingin’ в неделя от 11 ч. и идната сряда от 21 ч. Повече за албума и за съвместната работа между двамата изпълнители, както и видеоклипове от Cheek to Cheek, ще откриете на сайта ни тук.

Тони Бенет и Лейди Гага избраха да направят концертната премиера на албума си на централен площад в Брюксел. Вижте тяхното изпълнение там на песента But Beautiful:

  • Албумът дебютира на върха в класацията на „Билборд“, с което Тони Бенет подобри собствения си рекорд за първо място на най-възрастен изпълнител. За първи път това се случи с неговия албум Duets II, в който Лейди Гага също участва. Това бе първият албум номер 1 на Тони Бенет.