Всеки от нас е извор на любов – Сашал се наслаждава на малките чудеса на живота в Slow Motion Miracles

Всеки от нас е извор на любов – Сашал се наслаждава на малките чудеса на живота в Slow Motion Miracles

Любовта – почувствана дълбоко като истинска, пожелана от вдън душа, но несподелена... В новия си албум Slow Motion Miracles Сашал Васандани пее и свири за мига, когато си убеден в силата на най-искрените чувства, а те са отхвърлени. „Напоследък открих важни неща за това как да обичам и как да живея пълноценно.“ – казва Сашал Васандани, представяйки го. Slow Motion Miracles е портрет на човека, който истински обича. След като сме го изслушали, вече знаем, че именно нашето лично усещане е най-важното. Отговорът на тези чувства е въпрос от второстепенно значение. Затова, макар и мрачен, албумът се отличава с оптимизъм. Това са малките чудеса на живота, на които музикантът се наслаждава на забавен кадър, както се превежда заглавието.

Песните в Slow Motion Miracles на Сашал, както вече кратко се представя музикантът в първата си продукция за звукозаписната компания OKeh (досега той бе артист на Mack Avenue), са с неравноделна структура в унисон със самото фразиране на изпълнителя. Неравноделен е и ритъмът на живота, който не е задължително кулминация на взаимността. Slow Motion Miracles ни показва, че в центъра на живота – и на любовта, сме самите ние. В отхвърлянето няма отчаяние, защото вече сме (си) показали, че можем да сме истински. А в отделните моменти, когато любовта все пак е взаимна, тя е митична и неземна – в танца и полета е нейното вълшебство, сливащо ни със Земята, Небето, Космоса, стихиите и божественото. Текстовете на песните са толкова важни, че Сашал ги е публикувал на сайта си.

Новия си албум музикантът създава с помощта на приятели, точно както е заченат той – вдъхновен от наблюдения и преживелици с другари по пътищата; от истински истории, примесени с мечтания, които след мигове на усамотение и от дистанцията на времето придобиват конкретика. В Slow Motion Miracles участват четирима от най-влиятелните музиканти на съвременната джаз сцена – пианистите и кийбордисти Тейлър Ейгсти и Джералд Клейтън и барабанистите Марк Джуилиана и Нейт Смит. Продуцент и изпълнител е отличеният с „Грами“ тромпетист Майкъл Лиънхарт. Гост-участник е кучето му Нормин, внесла с присъствието си лекота в сесиите по записването на ударните и баса.

Slow Motion Miracles е поредният, четвърти албум на Сашал в характерната за него стилова неопределеност, чрез която той изгражда своя отличителен стил. Песните са като поеми, които преливат една в друга в безкраен поток. Така и завършват албумът – с посланието, че любовта има начало, но няма край.

Дата на издаване: 7 април 2015 г. от OKeh

  • Песни от Slow Motion Miracles на Сашал слушаме в „Джаз ден“ и „Следобедни импровизации“ днес.