Всеки може да лети: Fly на Electric Pie красиво ни дава криле

Всеки може да лети: Fly на Electric Pie красиво ни дава криле

Новата песен Fly на Electric Pie те кара да мечтаеш за безкрайни летни вечери, когато животът продължава и продължава, и все така ти се лети. „Винаги, докато творим, си представяме, че сме в сезона на лятото.“ – казва в студиото ни Ясмин Исинов. Представяш си море и безкраен хоризонт, носиш се във въздуха и хубавите неща продължават. „И двамата с Ясмин носим морето в душите си целогодишно.“ – разбираме от Алис Инджеян.

През лятото на 2016 г. Electric Pie публикуваха във фейсбук снимка, която ясно показва какво чувстват в сърцата сиПрез лятото на 2016 г. Electric Pie публикуваха във фейсбук снимка, която ясно показва какво чувстват в сърцата си

„Нещо голямо в мен ме кара да полетя.“ – с тези думи започва песента Fly, за да напомни факта, че всеки от нас е способен на полет. Отворили очи и изчистили чувствата, крилете откриваме във всичко в себе си, навсякъде около нас… „Песента е за чувствата като безкраен океан, като безкрайно небе, като нещо, в което можеш да се рееш и да бъдеш, където си поискаш. Не можеш да контролираш нещата, които ти се случват, но от теб зависи как ги приемаш и какво усещаш.“– уверена е Алис. Да чувстваш и да приемаш са две важни съставки на погледа върху живота, който прави разликата между щастие и страх.

„Ако човек може да се радва на красивото, на това, което често пренебрегваме, то може да го накара да се чувства хубаво, топло отвътре – и това да го кара да лети.“ – уверена е Алис: „Красивите чувства, красивите неща – когато се сетях за тях, ми става хубаво.“ „За мен красивите неща, красивите емоции, всичко, което ме кара да се чувствам част от това красиво нещо, ме вдъхновява да правя такава музика.“ – обяснява Ясмин. Така имаме Fly – песен, към чиято музика и текст, към чието настроение и излъчване всеки може да се съотнесе.

Хармонията в живота е илюстрирана и от недоловимото участие на втори вокал – на Нина Илиева: „Тя е много добра певица, която вече живее в Италия и се занимава с други неща. Но точно преди да замине, успяхме да я запишем. Двата гласа така си отиват, че не можеш да разбереш, че са две различни певици.“ – казва Алис за лекотата в близостта.

Love to Be на Electric Pie: там, където първо трябва да потърсим любовта

Fly, както и други песни на Electric Pie, ще чуем на живо на съвместния им концерт с групата Dayo в „София лайв клуб“. На 23 март на сцената ще бъдат още: Стефан Цеков – барабани, Цветан Чобанов – клавир и саксофон, Александър Георгиев – китара, и Бурян Маслев – бас.

  • Интервюто на Светослав Николов с Алис Инджеян и Ясмин Исинов можете да чуете чрез бутона „Аудио“.