Вокалистката на The Manhattan Transfer Шеръл Бентийн разказва с кристално чистия си глас любовни истории в своя солов албум Lost Love Songs

Вокалистката на The Manhattan Transfer Шеръл Бентийн разказва с кристално чистия си глас любовни истории в своя солов албум Lost Love Songs

Една от най-обичаните американски джаз певици Шеръл Бентийн реализира нов албум през март тази година. Той се нарича Lost Love Songs и представлява сборна колекция от нейни песни, включени в три от предходните й самостоятелни албуми. До момента те са били издавани само в Япония и за първи път с тях се среща целият свят.

През годините Шеръл Бентийн е записала множество соло проекти извън работата си като виртуозен вокалист в легендарния квартет The Manhattan Transfer. Записите, които тя е избрала да включи в новия си сборен албум, са от три от най-вълнуващите й соло албуми - Moonlight Serenade, The Lights Still Burn от 2003 г. и Songs Of Our Time от 2011 г. Подбраните от нея песни са прекрасен пример за силен и възхитителен репертоар. Всички те преди това са били издадени единствено и специално за японския пазар, тъй като там интересът към продукти, свързани с вокалното джаз изкуство, е най-ярък.

В албума се чуват вдъхновени интерпретации на композиции на бразилеца Доривал Каими, с които Шеръл Бентийн е илюстрирала своята любов към бразилската музикална традиция. Могат да се чуят класически теми от колекцията на джаза като This Masquarade, претворена в един от най-топлите аранжименти на Лиън Ръсел. В тази версия звучат екзотични китари и кийборда на Кори Алън, който превръща безсмъртната композиция в съвременна и модерна песен. Истинско обяснение в любов към приказния Париж е пиесата The Lights Still Burn in Paris, където романтичният саунд е гарниран с мандолина и акордеон. В Blue Prelude редом до елегантния и кристално чист глас на Шеръл Бентийн чуваме и този на Марк Кибъл от Take 6. А безспорният фаворит в колекцията е You Taught my Heart to Sing, в която Шеръл разказва поредната си история, подписана с характерния си стил - директно и с лекота, просто и завладяващо.

Дата на издаване: 4 март 2016 г. от Summit Records

  • Песните от Lost Love Songs на Шеръл Бентийн слушаме в Singin' & Swingin'.